Ordin de evacuare pentru sute de locuitori din Filipine, după ce vulcanul de pe Muntele Kanlaon a erupt. Au avut loc 43 de cutremure în doar o zi

Ordin de evacuare pentru sute de locuitori din Filipine, după ce vulcanul de pe Muntele Kanlaon a erupt. Au avut loc 43 de cutremure în doar o zi
Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Vulcanul de pe Muntele Kanlaon a erupt pentru șase minute luni seara, provocând un „cutremur puternic”, afirmă Institutul de Vulcanologie și Seismologie din Filipine, potrivit CNN. De asemenea, agenția a avertizat că depunerile de cenușă și mirosul sulfuros vor afecta satele din jur.

Sute de locuitori din Filipine au primit ordin de evacuare

Sute de persoane care locuiesc în apropierea Muntelui Kanlaon din Filipine au primit un ordin de evacuare, marți, după ce vulcanul a erupt. Zeci de zboruri au fost anulate.

În decurs de 24 de ore, 43 de cutremure vulcanice au fost înregistrate, potrivit agenției.

Autoritatea pentru Aviația Civilă din Filipine a transmis că peste 60 de zboruri a trei operatori interni au fost anulate. Peste 5.000 de pasageri au fost afectați. Aeroportul Bacolod-Silay și-a reluat operațiunile până marți în jurul orei locale 11:00, însă pasagerii au fost nevoiți să aștepte la întârzieri.

Din cauza nivelului de alertă la vulcan, care a fost ridicat la 2 din 5, toți locuitorii de pe o rază de 3 kilometri de la vulcan au fost evacuați.

„Mergeți la centrele de evacuare respective, fiți vigilenți și pregătiți lucruri importante, cum ar fi apă și alimente”, a declarat Jose Chubasco Cardenas, primarul din Canlaon City, în provincia Negros Oriental.

Muntele Kanlaon este unul dintre cei 24 vulcani activi  din punct de vedere seismic din țară.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)