Orașul în care elevii nu vor mai avea voie cu telefonul la școală. Noi restricții pentru copii

Orașul în care elevii nu vor mai avea voie cu telefonul la școală. Noi restricții pentru copii
Sursa Foto: Flickr.com

Elevii din 17 școli din Londra nu vor mai avea voie cu telefonul la școală. Cei care nu vor respecta noua regulă vor avea smartphone-urile confiscate timp de șapte zile. Directorii au luat această decizie, în speranța că elevii nu vor mai fi la fel de dependenți de telefoane.

Aproximativ 13.000 de elevi, cu vârste cuprinse între 7 și 9 ani, vor fi afectați de noua regulă impusă de directorii instituțiilor de învățământ.

Elevii a 17 școli din Londra nu vor mai avea voie cu telefoanele la școală

În încercarea de a-i îndepărta pe cei mici de telefoane, directorii a 17 din cele 20 de școli secundare de stat din Southwark, sudul Londrei, au luat decizia de a le interzice acestora să mai folosească smartphone-urile la școală, scrie Observator.

Instituțiile de învățământ promit că vor fi alături de familiile copiilor și îi vor ajuta să înțeleagă care sunt dezavantajele utilizării telefoanelor și rețelelor de socializare, incluzând preocupări legate de sănătatea mentală, dependența de ecrane, impactul asupra somnului și atenției, accesul la conținut inadecvat și grafic, precum și riscul crescut de furturi și jafuri.

De asemenea, elevii care folosesc telefonul în timpul orelor de curs vor rămâne fără dispozitiv. Dacă aceștia au un telefon tradițional, elevii vor intra în posesia lui mai repede, însă dacă au un smartphone, dispozitivul va putea fi confiscat pentru o săptămână sau până când părinții se vor prezenta la școală pentru a-l ridica personal.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`