Orașul în care casele se pot cumpăra cu 3 euro. „A fost un succes până acum”

Orașul în care casele se pot cumpăra cu 3 euro. „A fost un succes până acum”
Foto simbol: Pixabay

Prețul imobiliarelor în România a explodat, iar cei care își doresc să își cumpere o nouă locuință trebuie să scoată sume uriașe din buzunar. Dar, într-un sat din Italia casele se vând la doar 3 euro, iar străinii sunt cei mai interesați de ele.

Unde se vând casele ieftine

Autoritățile italiene au hotărât să salveze orașele care sub subpopulate, iar casele sunt scoase la vânzare pentru niște prețuri extrem de mici. Inițiativa a strâns foarte mulți cumpărători și străinii sunt cei mai interesați de această ofertă, conform Cancan.

Localitatea Sambuna, din regiunea siciliană, a devenit cunoscută în 2019, după ce au fost scoase la vânzare 16 case pentru prețul de doar 1 euro. Au fost mulți oameni interesați, drept pentru care, în 2021, orașul a venit și cu al doilea lot de case la vânzare, dar pentru prețul de 2 euro. Asta face ca după trei ani, locuințele să se vândă pentru 3 euro fiecare.

„Vrem doar să clarificăm faptul că, prin numerotarea acestor loturi, vor urma probabil mai multe vânzări în anii următori. Străinii se înghesuie să cumpere casele noastre, a fost un succes până acum”, a declarat primarul Giuseppe Cacioppo.

Casele trebuie reabilitate

Cei care vor să cumpere o astfel de casă trebuie să știe că, deși prețul cu care au cumpărat-o este unul infim, imobilul are nevoie de multe renovări, care nu vor fi deloc ieftine.

Autoritățile vor să repopuleze aceste orașe, iar inițiativa a dat roade. Economia locală a adus 20 de milioane de euro, cifră care include pensiunile, magazine, dar și celelalte afaceri noi.

„Cele două loturi de case, deținute de primărie, au revitalizat sectorul imobiliar privat. Oamenii care s-au grăbit să pună mâna pe una la licitație, dar care nu au reușit să ajungă la final, au cumpărat în schimb o casă ieftină. Până în prezent, au fost vândute 250 de case”, a mai spus Giuseppe Cacioppo.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`