Orașul care interzice folosirea scărilor rulante / Sute de accidente au avut loc din cauza utilizării necorespunzătoare a acestora

Orașul care interzice folosirea scărilor rulante / Sute de accidente au avut loc din cauza utilizării necorespunzătoare a acestora
Sursa foto: Shuttesrtcok

Orașul Nagoya din Japonia a introdus la 1 octombrie o ordonanță prin care oamenilor li se care interzice să meargă pe scările rulante. În spatele acestei decizii se ascunde o problemă serioasă de siguranță, pe fondul unor sute de accidente atribuite utilizării necorespunzătoare a scărilor rulante, potrivit Independent.

Orașul Nagoya interzice folosirea scărilor rulante pentru siguranța oamenilor

Deși tradiția locală cerea ca oamenii să se oprească pe partea stângă a scărilor rulante și să lase partea dreaptă liberă pentru cei grăbiți, numeroase cazuri de dezechilibre și căzături au generat o preocupare serioasă în oraș. Oamenii și-au pierdut adesea echilibrul, afectând și alți călători.

Potrivit Asociației japoneze a ascensoarelor, între anii 2018 și 2019, peste 805 accidente pe scările rulante au fost catalogate ca fiind rezultatul „utilizării necorespunzătoare a acestora.” Aceste date alarmante au stat la baza adoptării ordonanței, care își propune să reducă riscul incidentelor pe scările rulante din Nagoya.

Primăria orașului nu s-a limitat doar la implementarea regulii, ci a desfășurat și campanii de sensibilizare în principalele gări, cu spoturi publicitare și afișe, pentru a informa populația cu privire la noile măsuri. Orașul Nagoya nu este primul care adoptă această abordare, orașul Saitama a aplicat o regulă similară în 2021, într-un efort de a asigura siguranța pe scările rulante pentru toți locuitorii săi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`