ONU avertizează: Peste un milion de imigranți vor ajunge în Europa în 2016

ONU avertizează: Peste un milion de imigranți vor ajunge în Europa în 2016

Un milion de imigranţi urmează să ajungă în Europa, pe Marea Mediterană, până la sfârşitul lui 2016, potrivit estimărilor făcute de ONU, citate de B1 TV. Mai mult de un milion de oameni au trecut în Europa şi anul trecut, într-una din cele mai mari mișcări de oameni de la al Doilea Război Mondial încoace. Anul trecut a fost marcat de tensiunile din Ungaria, unde refugiaţii au fost opriţi în drumul lor spre Austria şi Germania, dar şi de scandalul cotelor de imigranţi pe care le-au stabilit oficialii de la Bruxelles.

Totul în condiţiile în care continuă conflictele armate din Irak şi Siria. Potrivit statisticilor, marea majoritate ajung în Grecia şi Turcia. Una ditre ţările cu o politică permisivă faţă de migranţi este Germania, unde în 2015 au ajuns peste un milion de refugiaţi.

Tot de aceştia se leagă şi cea mai mare tragedie din istoria Mării Mediterane care a avut loc în aprilie anul trecut, la aproximativ 110 km de coastele libiene. Un vas cu aproape 2.000 de oameni la bord s-a scufundat după ce imigranţii s-au îmbulzit să atragă atenţia unei nave comerciale care trecea prin apropiere.

Doar 28 de oameni au supravieţuit naufragiului. În august, 71 de imigranţi au fost găsiţi morţi într-un camion abandonat pe o şosea din Austria. Imediat, criza imigranţilor a lovit Ungaria, unde mii de refugiaţi au fost daţi afară din gara de Est din Budapesta, pentru a fi opriţi în drumul lor spre Austria şi Germania.

Oamenii au renunțat la trenuri şi au plecat în marş forţat spre Viena. Conflicte între refugiaţi şi poliţişti au avut loc la graniţa Ungariei cu Serbia, unde autorităţile maghiare au ridicat un gard.
Migranţii au mers spre Croaţia, iar Guvernul de la Zagreb a decis să-i transporte spre alte ţări, declanşând astlfe un scandal diplomatic cu Serbia.

Pe fondul acestei crize, oficialii de la Bruxelles au decis ca 160.000 de migranţi să fie împărţiţi de statele Uniunii Europane, iar României i-a revenit o cotă de 6.351 de oameni. Inițial țara noastră s-a opus repartizării, la fel ca şi Ungaria, Cehia şi Slovacia. O altă soluţie găsită de oficialii europeni a fost semnarea unui acord cu Turcia, care va primi trei miliarde de euro pentru a nu îi lăsa pe refugiaţi să plece mai departe după intrarea pe teritoriul turc.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`