Avertisment OMS, în plină pandemie: Consumul de alcool poate crește riscul de infecție cu COVID-19

Avertisment OMS, în plină pandemie: Consumul de alcool poate crește riscul de infecție cu COVID-19
Foto: Pixabay.com

Consumul de alcool poate crește riscul de infecție cu COVID-19 și poate agrava starea de sănătate în cazul pacienților pozitivi cu noul coronavirus, a declarat Organizația Mondială a Sănătății, recomandând liderilor guvernamentali din întreaga lume să limiteze accesul la alcool în timpul restricțiilor privind coronavirusul.

„Alcoolul compromite sistemul imunitar al organismului și crește riscul de a avea rezultate negative asupra sănătății”, a declarat biroul regional al OMS pentru Europa pe site-ul său marți, semnalând consumul puternic de alcool pe tot continentul, scrie cnbc.com.

Consumul de alcool este asociat cu o serie de boli transmisibile și asimptomtice care pot face o persoană mai vulnerabilă la contractarea Covid-19. De asemenea, poate agrava problemele de sănătate mintală și comportamentul de asumare a riscurilor și de a provoca violență, în special în țările care au implementat măsuri de distanțare socială care mențin în mare măsură populația în carantină în casele lor.

OMS a publicat, de asemenea, o fișă care risipește „mitul periculos că în cantități mari consumul de alcool poate ucide coronavirusul.

„Nu este așa”, a spus OMS, adăugând că ar putea duce la probleme grave de sănătate, inclusiv decesul, mai ales dacă este combinat cu metanol. Aproximativ 3 milioane de decese pe an sunt atribuite alcoolului fără să fi existat o pandemie.

„Prin urmare, oamenii ar trebui să minimizeze consumul de alcool în orice moment, în special în timpul pandemiei COVID-19”.

Pandemia a determinat o creștere a consumului de alcool și a violenței domestice

Vânzările de alcool la magazinele alimentare de băuturi și băuturi din SUA au crescut cu 22% în săptămâna care s-a încheiat pe 28 martie, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut,

Și mai mulți americani beau acasă, potrivit companiei de servicii financiare Rabobank, în condițiile în care piața pentru serviciile de livrare la domiciliu va cunoaște scădere de 15 miliarde de dolari numai în urma deprecierii vânzărilor de alcool în următoarele două luni.

În timp ce milioane de oameni din întreaga lume rămân acasă pentru a stopa răspândirea Covid-19, Antonio Guterres, secretarul general al Organizației Națiunilor Unite, organizația mamă a OMS, a avertizat la începutul acestei luni că lumea este martora unei „creșteri globale îngrozitoare a violenței domestice. “ El a spus că stresul social și economic al focarului, precum și restricțiile de circulație au contribuit cu toții la creșterea abuzurilor.

Pandemia de COVID-19 la nivel mondial

Bilanțul cauzat de pandemia de COVID-19 crește de la o zi la alta, numărul cazurilor de infectare ajungând la aproape 2,1 milioane. De asemenea numărul deceselor înregistrate în rândul persoanelor confirmate cu COVID-19 se îndreaptă spre 135.000. Totodată, mai bine de 510.000 de pacienți s-au vindecat.

Până la ora actuală, coronavirusul a fost depistat la persoane din 210 țări și teritorii de pe tot globul. SUA rămâne în continuare epicentrul pandemiei de coronavirus, în condițiile în care deține atât recordul de persoane infectate, cât și cel mai mare bilanț al deceselor. Concret, până în acest moment, autoritățile americane au confirmat peste 644.000 de îmbolnăviri și aproape 29.000 de decese.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`