OMS: Acesta este primul tratament care reduce mortalitatea pacienților cu Covid-19

OMS: Acesta este primul tratament care reduce mortalitatea pacienților cu Covid-19
sursa Foto: hepta.ro / DPA Images / Sven Hoppe

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că un steroid ieftin și des folosit, dexametazona, poate salva viețile pacienților cu Covid-19 în stare gravă.

”Acesta este primul tratament care a demonstrat că reduce mortalitatea pacienților cu Covid-19 ce au nevoie de oxigen și ajutorul ventilatoarelor”, a declarat șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit Reuters.

”Acestea sunt vești foarte bune și felicit guvernul britanic, Universitatea Oxford și spitalele și pacienții din Regatul Unit care au contribuit la această descoperire științifică salvatoare de vieți”, a spus acesta.

Dexametazona este un medicament pe bază de corticosteroizi și este utilizat în tratamentul multor afecțiuni, incluzând probleme reumatice, o serie de afecțiuni ale pielii, alergii severe, dar și boli respiratorii cum ar fi astm sau tuberculoză.

Medicamentul ar reduce cu o treime riscul letal în cazul pacienților care sunt trecuți pe ventilație sau pe oxigenare artificială.

Lupta pentru găsirea unui vaccin împotrivaCOVID-19

Pandemia deCOVID-19continuă să se extindă la nivel mondial, în condițiile în care lipsește încă un vaccin.

Peste 100 de vaccinuri împotriva noului coronavirus se află în teste.AstraZeneca se grăbeștesă facă anunțul cel mare, înainte ca rezultatele finale să dovedească în totalitate eficiența.

Compania farmaceutică AstraZeneca este ferm convinsă că a găsit „serul-minune”. În parteneriat cu cercetătorii de la Oxford, AstraZeneca va începe în curând producția vaccinului. Pascal Soriot, șeful companiei, spune că necesitatea producției vaccinului este necesar să se facă foarte rapid, pentru a satisface cererea prognozată, care va fi foarte mare.

Clorochina și hidroxiclorochina, pe lista neagră a OMS

Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din Statele Unite ale Americii a anunțat, luni, că retrage autorizația de utilizare a clorochinei și hidroxiclorochinei în tratamentul pacienților cu COVID-19.

Cele două medicamente au fost folosite până acum în terapia celor testați pozitiv cu coronavirus nu doar în SUA, cât și în alte state europene, însă mulți specialiști au atras atenția asupra efectelor secundare grave ale acestora.

Deciaia are loc în contextul în care Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că suspendă folosirea hidroxiclorochinei în studiul global cu privire la tratamentele pentru COVID-19.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`