Omicron: Peste 1.300 de zboruri au fost anulate în a treia zi de Crăciun

Omicron: Peste 1.300 de zboruri au fost anulate în a treia zi de Crăciun
Sursa foto: Pixabay

Companiile aeriene americane au anulat duminică peste 1.300 de zboruri, deoarece COVID-19 a redus numărul de echipaje disponibile, în timp ce mai multe nave de croazieră au fost nevoite să anuleze mai ulte escale după izbucnirea la bord a unor focare, ceea ce a schimbat planurile miilor de călători de Crăciun.

Mii de zboruri anulate în a treia zi de Crăciun

Companiile aeriene comerciale au anulat 1.318 zboruri în, în sau din Statele Unite până la mijlocul după-amiezii, potrivit site-ului de urmărire a zborurilor FlightAware.com

Cel puțin trei nave de croazieră au fost, de asemenea, forțate să se întoarcă în port fără a efectua escale programate după ce cazuri de COVID-19 au fost detectate la bord, potrivit mai multor rapoarte din presă, scrie Reuters.

A fost a treia zi consecutivă de anulări de zboruri pentru unii americani care călătoreau în weekend, deoarece sărbătorile de Crăciun, de obicei un moment de vârf pentru, au coincis cu o răspândire rapidă a variantei Omicron la nivel global.

Avertisment privind varianta Omicron

Dr. Anthony Fauci, cel mai mare oficial american în domeniul bolilor infecțioase, a avertizat cu privire la creșterea cazurilor în SUA în zilele următoare și cu potențial de „depășire a numărului de paturi în spitale, în special în acele regiuni în care aveți o proporție mai mare de persoane nevaccinate”.

Odată cu creșterea numărului de infecții, companiile aeriene au fost forțate să anuleze zborurile cu piloții și echipajul de cabină care trebuiau să fie în carantină, în timp ce vremea nefavorabilă din unele zone a contribuit amânarea călătoriilor.

Un total de 997 de zboruri au fost abandonate în ziua de Crăciun și aproape 700 în ajunul Crăciunului. Alte mii au fost amânate în toate cele trei zile.

Un purtător de cuvânt al Delta Airlines a declarat că „vremea de iarnă în porțiuni din SUA și varianta Omicron au continuat să aibă un impact” asupra programului său de zbor din weekendul de vacanță, dar că lucrează pentru „redirecționarea și înlocuirea aeronavelor și a echipajelor”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)