”Om la Om”. Cornel Nistorescu: Avem și noi de cine să râdem. Râdem de britanici că au sfeclit-o! Nu cred că britanicii au înțeles mare brânză din ce au votat (VIDEO)

”Om la Om”. Cornel Nistorescu: Avem și noi de cine să râdem. Râdem de britanici că au sfeclit-o! Nu cred că britanicii au înțeles mare brânză din ce au votat (VIDEO)

Sorin Avram și Cornel Nistorescu au comentat în emisiunea ”Om la Om”, pe B1 TV, decizia exprimată prin vot a britanicilor de a părăsi Uniunea Europeană, după 43 de ani de apartenență la blocul comunitar.

Întrebat de Sorin Avram dacă situația după votul din Marea Britanie este de râs, Cornel Nistorescu a răspuns: ”DA! Păi avem și noi de cine să râdem! Râdem de englezi că au sfectit-o!”.

”România e plină de experți în situația Angliei, și a englezilor, mai ales a Uniunii Europene, or eu cred că nu e vremea nici să ne bucurăm, nici să râdem, ci e un bun prilej să ne gândim ce-i cu noi. Mi se pare că este concluzia cea mai importantă și e invitația cea mai dureroasă și mai presantă pe care o face acest rezultat al votului din Marea Britanie.

Anglia se descurcă, englezii sunt un popor descurcăreț, comercial, care străbate oceanele, are interese peste tot. Nu cred că-i plânge cineva”, a susținut Nistorescu.

Întrebat de Sorin Avram care ar putea fi motivele pentru care britanicii au votat pentru ieșirea din Uniunea Europeană, Cornel Nistorescu a răspuns: ”nu cred că au înțeles mare brânză din ce au votat și ce se întâmplă. Și în Anglia oamenii sunt manevrați destul de simplu prin media, și în Anglia există prejudecăți și spaime, iar acest proiect european, care e unul necunoscut, fără trecut în istoria umanității, e unul al construcției în mers. Fără a fi definit prealabil, acest proiect suferă modificări pe măsură ce se completează și astfel se poate ajunge la concluzia că poate e sortit eșecului.

E greu să convingi în Europa 40-50.000 de nații, grupuri etnice, grupuri profesionale, comunități locale că acest proiect este benefic. Orice deturnare, mistificare, exagerare poate crea confuzii și duce la rezultate-șoc. De asta e un proiect care, fără o comunicare excelentă, nu poate fi dus mai departe, or în Anglia au fost multe trucuri că e periculoasă, multe exagerări în a prezenta aceste pericole ale Uniunii. Totuși, au fost bine mediatizate, să zicem, birocrațiile și excesele de la Bruxelles.

Ce-i drept, la Bruxelles e și corupție, și prostie și lentoare. Toate la un loc se regăsesc, toate slăbiciunile omenești, pentru că este o structură extrem de mare. Dar, iarăși, să fie sănătoși englezii! Sunt englezi și se vor descurca. Încă au o reminiscență de imperiu, au un fel de semicapitală financiară a lumii. Să fie sănătoși!”.

”Om la Om”. Cornel Nistorescu: Nu cred că britanicii au înțeles mare brânză din ce au votat

#DIRECT_ONE_sn3777#

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:00 - Ministrul Veștea (PNL), întrebat dacă se menține coaliția cu PSD și după alegeri: „Eu sunt născut în aceeași zi cu Nostradamus și nu sunt în măsură să vă dau o astfel de soluție. Românii decid” (VIDEO)
22:30 - Arafat, despre ploile torențiale: Consecințele de până acum nu sunt grave / Deja în județul Galați avem 3.500 de persoane evacuate. Vreo 260 au refuzat evacuarea și fac asta pe propria răspundere (VIDEO)
22:07 - Ministrul Mircea Fechet: Debitul Dunării nu are o creștere care să ne surprindă / Galațiul rămâne sub cod roșu / Am mers mai bine de 1000 de km să mă asigur că autoritățile sunt pregătite (VIDEO)
21:45 - Cum răspunde ANM criticilor că a exagerat cu avertismentele privind furtuna. Georgescu: S-a ținut cont de toate fenomenele meteo. Maximele termice vor în unele zone cu 15 grade mai scăzute (VIDEO)
21:08 - George Simion spune că Becali ar putea fi printre candidaţii AUR: Îl iau pentru că aduce voturi. A învăţat unele lucruri. Nu merge degeaba la mănăstiri, la biserici
20:45 - Probleme în traficul din București din cauza furtunii: Mijloace de transport, blocate la Podul Grozăveşti (VIDEO)
20:18 - Extrema dreaptă a câștigat alegerile parlamentare din Austria, arată primele estimări. Cancelarul Karl Nehammer și-a recunoscut înfrângerea
19:44 - Ion Iliescu: „Am un zâmbet de Dacie, un zâmbet industrial, cu patru viteze” / Secretul longevității sale și mesajul lui pentru români în prag de alegeri
19:32 - PSD organizează consultări cu sindicatele și patronatele pe tema programului de guvernare
19:06 - Trei cutremure, duminică, în România. Ultimul s-a produs în Brăila. Ce magnitudini au avut