Oligarhul fugar Ilan Șor s-a întors în Israel. Oficialii de la Chișinău spun că „nu se știe unde a fost sau de unde s-a întors”

Oligarhul fugar Ilan Șor s-a întors în Israel. Oficialii de la Chișinău spun că „nu se știe unde a fost sau de unde s-a întors”
Sursa foto: Facebook / Ilan Shor

Ilan Șor, oligarh pro-rus condamnat la închisoare în Republica Moldova în dosarul privind „furtul miliardului”, s-a întors în Israel, a anunțat duminică un oficial Interpol, potrivit Reuters.

Ilan Șor s-a întors în Israel

Viorel Țențiu, șeful structurii Interpol din Republica Moldova, spune că Șor a revenit în Israel pe cale aeriană, luna trecută, dar nu se știe cu certitudine unde a fost sau de unde provenea zborul său.

„Tot ce avem este confirmarea că a aterizat pe aeroportul Ben Gurion, dar nu se știe unde a fost sau de unde s-a întors”, a declarat Țențiu pentru televiziunea Moldova-1.

Anterior, același oficial confirmase că Ilan Șor a plecat din Israel.

În aprilie, o instanță din Republica Moldova l-a condamnat pe Ilan Șor, în absență, la 15 ani de închisoare în dosarul privind frauda bancară de peste un miliard de dolari. Controversatul oligarh pro-rus a organizat luni întregi de proteste de stradă împotriva guvernului pro-occidental de la Chișinău și a președintei Maia Sandu.

Curtea constituțională a Republicii Moldova i-a scos partidul în afara legii și le-au interzis aliaților săi să participe la alegerile locale cu așa-numitul partid Șansă.

Oficialii Republicii Moldova îl acuză pe Șor că a direcționat 50 de milioane de euro pentru „cumpărarea” votanților din țară.

Țențiu a precizat că toate statele membre ale Interpol au fost rugate să raporteze prezența fugarului Șor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:54 - Rezultate loto, 15 septembrie. A fost câștigat marele premiu la Joker
23:36 - Focuri de armă în apropierea lui Donald Trump, la două luni de la tentativa de asasinat din Pennsylvania. Republicanul este în siguranță, spune echipa de campanie
23:09 - Ștefan Pălărie: Avem nevoie de un Președinte al poporului. Elena Lasconi nu este un om din sistem cum sunt ceilalți candidați / E singurul candidat care nu va desemna un premier PSD (VIDEO)
22:56 - Gabriel Zetea: Cele mai importante sunt alegerile parlamentare / Cel mai potrivit pentru Palatul Cotroceni este Marcel Ciolacu (VIDEO)
22:35 - A murit Valentin Samungi, fost campion mondial cu naționala României
22:25 - Alina Gorghiu: La nivel de performanță economică, în mandatul premierului Nicolae Ciucă s-a stat mult mai bine decât în cel al lui Marcel Ciolacu / Temele economice, esențiale pentru PNL (VIDEO)
21:59 - Alina Gorghiu: Nu e sănătos să lăsăm PSD să aibă toată puterea. Sănătos este să lăsăm un Președinte de dreapta, care știe ce înseamnă instituțiile europene, care are o carieră temeinică, un om foarte echilibrat (VIDEO)
21:34 - Raed Arafat: Am făcut o manevră de forțe mai ales către Vaslui și Iași. Toată lumea este în alertă / O evaluare realistă a pagubelor, doar după ce se retrage apa. Ar putea face parte dintr-o solicitare de finanțare din partea Comisiei Europene (VIDEO)
21:20 - Alina Gorghiu, despre inundații: Este un moment de solidaritate, un moment în care trebuie să ajutăm. După ce trece impactul crizei climatice, va trebui să vedem unde a fost problema de-a lungul timpului (VIDEO)
20:55 - Radu Țincu, după lansarea cărții „Învinge dependența”: Depedența nu vizează doar drogurile. Ea se poate instala și în raport cu un obicei (VIDEO)