Tomberoane decorate cu baloane în culorile tricolorului, în loc de urne, la o secție de votare din Olanda (VIDEO)

Tomberoane decorate cu baloane în culorile tricolorului, în loc de urne, la o secție de votare din Olanda (VIDEO)

Urne improvizate în tomberoane decorate cu baloane în culorile tricolorului, în diaspora. Românii din Olanda își exprimă votul în pubele de gunoi, în secțiile organizate de Ministerul Afacerilor Externe, la fel ca în primul tur al alegerilor prezidențiale 2019. Potrivit unor imagini postate pe pagina de Facebook a Ambasadei României în Regatul Țărilor de Jos, într-o secție de votare reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe au decorat pubelele de gunoi cu baloane în culorile tricolorului și le-au transformat în urne de vot, informează B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

În Olanda se repetă experienţa de la primul tur, când în secțiile organizate de Ministerul Afacerilor Externe românii şi-au exprimat votul în mai multe pubele de gunoi, ornate cu baloane colorate, care au fost transformate în urne.

De altfel, în turul 1 al alegerilor, pe Facebook au apărut imagini cu mai multe tipuri de urne improvizate şi în ţară. De exemplu, într-o comună din judeţul Vâlcea, urna a fost improvizată într-un butoi de murături, în timp ce la Amsterdam alegătorii au găsit o pubelă de gunoi.

„Aşa se votează la Amsterdam. Am mers până în Amsterdam pentru alegeri ca votul meu să ajungă tot la gunoi”, a scris, pe 10 noiembrie, pe Facebook, un român.

Cei care i-au citit postarea, l-au încurajat cu mesaje ca „Votul tău chiar contează, chiar dacă pare altfel”.

De asemenea, un alt cetăţean a postat pe Facebook urna găsită într-o secţie de votare din județul Vâlcea. Aici, voturile au fost băgate într-un butoi de murături, nota atunci News.ro.

„Judeţul Vâlcea, comuna Susani, sat Râmeşti, 2019. Atât au putut! Imaginaţi-vă câte butoaie vor fi la alegerile locale! Butoiul ne face să râdem, iar pardoseala şcolii ne face să plângem”, era textul care însoţeşte fotografia.

Chiar dacă cei care i-au citit postarea au făcut glume pe seama murăturilor care ar fi putut fi puse pe iarnă în butoi, toţi au apreciat că voturile contează.

Secţiile de votare din diaspora se vor închide la ora 21.00, dacă nu sunt cozi.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`