Olanda şi Australia se angajează să facă dreptate victimelor zborului MH17

Olanda şi Australia se angajează să facă dreptate victimelor zborului MH17
Foto: thetimes.co.uk

Australia şi Olanda s-au angajat luni să facă dreptate familiilor victimelor zborului MH17, doborât cu o rachetă în estul Ucrainei, informează AFP.

„Datorăm morţilor, datorăm familiilor în doliu să repatriem (rămăşiţele) şi să facem dreptate”, a declarat premierul australian Tony Abbott într-o vizită în Olanda, în cursul căreia a mulţumit Guvernului olandez pentru că a preluat conducerea anchetelor privind zborul MH17. „Nu suntem doar asociaţi în aceeaşi durere, suntem asociaţi în a cere dreptate în faţa acestei teribile atrocităţi”, i-a spus Abbott omologului său olandez Mark Rutte.

Occidentalii acuză separatişti proruşi de lansarea rachetei care a doborât avionul. Ruşii şi separatiştii resping acuzaţiile şi aruncă vina asupra Kievului.

„Operaţiunea (de căutare a cadavrelor) a fost suspendată, dar nu s-a terminat, cu siguranţă”, a continuat şeful Guvernului australian.

„Facem o pauză în operaţiuni, dar nu le vom opri. Premierul Abbott şi cu mine suntem hotărâţi să reluăm operaţiunile la locul prăbuşirii imediat ce situaţia va fi suficient de stabilizată”, a declarat Rutte.

Olanda a pierdut 193 de cătăţeni, iar Australia 38 de cetăţeni şi rezidenţi după ce Boeingul aparţinând companiei Malaysia Airlines care asigura o legătură între Amsterdam şi Kuala Lumpur a fost doborât pe 17 iulie în estul Ucrainei, o zonă aflată în război.

Toate cele 298 de persoane care se aflau la bord au murit.
 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`