Olanda: 2.000 de oameni au protestat împotriva venirii imigranților. Mitingul a degenerat în lupte de stradă

Olanda: 2.000 de oameni au protestat împotriva venirii imigranților. Mitingul a degenerat în lupte de stradă
Foto: rtlnieuws.nl

Proteste violente în Olanda faţă de de construirea unui centru pentru solicitanţi de azil. Un miting la care au participat două mii de oameni ce se opun sosirii imigranţilor a degenerat şi s-a transformat în lupte de stradă în localitatea Geldermalsen, informează B1 TV. Poliţia olandeză a tras focuri de avertisment, după ce mai mulţi manifestanţi au dărâmat gardurile şi au aruncat petarde spre poliţişti.

Protestul a avut loc cu ocazia unei reuniuni în cadrul căreia se discuta despre eventuala construire a unui nou centru pentru imigranţi în oraş, unde ar urma să fie găzduiţi 1.500 de solicitanţi de azil. Situaţia a degenerat când mulţimea a rupt gardurile de protecţie din jurul primăriei şi a început să arunce cu sticle şi petarde în forţele de ordine. Doi poliţişti au fost răniţi uşor, iar colegii lor au răspuns cu gaze lacrimogene şi gloanţe oarbe.

În urma violenţelor, mai mulţi protestatari au fost arestaţi, iar reuniunea a fost anulată. Primarul oraşului cu 27.000 de locuitori, Miranda de Vries, s-a declarat dezamăgită de acest incident.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`