Oficialii ruşi susţin că Moscova va fi afectată în curând de un cutremur din Vrancea

Oficialii ruşi susţin că Moscova va fi afectată în curând de un cutremur din Vrancea
Directorul Institului pentru Fizica Pământului din Rusia, Evgheni Rogojin a susținut că este mai mult decât probabil ca un cutremur cu magnitudinea de 5 să aibă loc în Moscova, potrivit site-ul LifeNews. Director...

Directorul Institului pentru Fizica Pământului din Rusia, Evgheni Rogojin a susținut că este mai mult decât probabil ca un cutremur cu magnitudinea de 5 să aibă loc în Moscova, potrivit site-ul LifeNews. Directorul rus a declarat că seismul care va lovi capitala Rusiei va veni din România, mai exact, din Vrancea.

Potrivit sursei menționate, Moscova niciodată nu a fost zdruncinată de cutremure puternice, mai mari de 4-5 grade. Iar când astfel de dezastre naturale apar, o dată la 30 de ani, vin de regulă din zona muntoasă, respectiv din Carpații României.

Deși Evgheni Rogojin nu a vrut să declare data la care cutremurul va zdruncina Moscova, acesta a lăsat să se înțeleagă că seismul s-ar putea întâmpla în anii următori, sau poate mai devreme.

Ultima oară capitala Rusiei a resimțit cutremurul devastator din  1977 din România, cu magnitudinea de 7,3 grade.

Seisme în România

Acum câteva luni mai muulţi oficiali ucraineni susţineau că se aşteaptă la un cutremur de peste 7 pe scara Richter în Vraneca. Informaţiile de atunci au fost dezminţite de directorul Institutului Naţional pentru Fizica pământului, Gheorghe Mărmureanu.

Luni în România au avut loc două seisme la un interval de două minute, unul în Vrancea, cu magnitudine peste 2 pe scara Richter şi unul în Banat, cu o magnitudine de 3,5 pe scara Richter.

Vezi AICI ce spune Mărmueranu despre periodicitatea cutremurelor în România.

Japonia a fost zguduită zilele acestea de unul din cele mai catastrofale cutremure din istorie, cu o magnitudine de 9.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)