Oficial Twitter: „Nu sărbătoresc și nici nu mă simt mândru că a trebuit să îl blocăm pe Donald Trump”

Oficial Twitter: Nu sărbătoresc și nici nu mă simt mândru că a trebuit să îl blocăm pe Donald Trump
Foto: hepta.ro/Abaca Press / Pool/ABACA

Blocarea contului lui Donald Trump pe Twitter a fost o decizie corectă, dar a creat un precedent pericolos, apreciază directorul executiv al companiei care getionează celebra rețea de socializare, Jack Dorsey.

Oficial Twitter recunoaște eșecul rețelei de socializare în scandalul președintelui SUA

Dorsey a precizat și că faptul că s-a ajuns la blocarea lui Trump este un eșec al Twitter pentru că rețeaua de socializare trebuia să depună mai multe eforturi pentru a promova transmiterea unui discurs sănătăs în mediul online, crie BBC.

Dorsey a reiterat că decizia de a bloca contul a venit în urma avertismentelor repetate și în contextul unor îngrijorări cu privire la riscurile generate de comportamentul președintelui pe platformă:

„Nu sărbătoresc și nici nu mă simt mândru că a trebuit să îl blocăm pe Donald Trump de pe Twitter. Nici de faptul că am ajuns aici. După un avertisment clar cu privire la faptul că vom acționa, am luat decizia pe baza unor informații și riscuri la siguranța fizică a unor oameni și pe Twitter, dar și în afara lui”, a scris Dorsey.

Șeful Twitter a recunoscut, însă, că decizia Twitter ar putea să aibă consecințe asupra libertății pe internet – „astfel de decizii fragmentează discursul în societate, ne dezbină și stabilesc un precedent pe care îl consider periculos”.

Angela Merkelși președintele mexican Lopez Obrador au criticat decizia Twitter îns candalul în care a fost implicat Donald Trump. Acțiunile rețelelor sociale de a bloca utilizatori sau de a șterge postări care încalcă regulile comunității au fost criticate ca reprezentând cenzură sau încălcare a dreptului la liberă exprimare.

Acțiunile Twitter s-au prăbușit

Acțiunile de peTwitterau scăzut până la 12% luni, după ce compania de socializare a suspendat definitiv contul președinteluiDonald Trumpvineri seară. Scăderea prețului acțiunilor a șters 5 miliarde de dolari din capitalizarea de piață aTwitter.

ȘefiiTwitterau suspendat contul lui Trump – care avea aproximativ 88 de milioane de adepți – după ce liderul mondial a admirat teoriile conspirației despre frauda electorală și furtul alegerilor, afirmații care i-a determinat pe mii de susținătorii săi să asedieze Capitolul săptămâna trecută, scriemarkets.businessinsider.com.

„După o analiză atentă a Tweets-urilor recente din contul @realDonaldTrump și a contextului din jurul lor, am suspendat definitiv contul din cauza riscului de incitare la violență în continuare”, a spusTwitter.

Interdicția a urmat suspendarea de către Facebook a lui Trump pentru cel puțin restul președinției sale. CEO-ul Mark Zuckerberg a apărat decizia într-o postare pe Facebook joi, susținând că Trump a apărut intenționat să-și folosească contul pentru a submina o tranziție pașnică a puterii și a riscat să provoace mai multă violență.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`