COVID-19 | Oficial suedez: „Stockholm ar putea ajunge la o imunitate a efectivelor până în mai”

COVID-19 | Oficial suedez: Stockholm ar putea ajunge la o imunitate a efectivelor până în mai
Foto: Hepta

Ambasadorul Suediei în Statele Unite a declarat că Stockholm ar putea ajunge la o imunitate efectivelorpână în mai – rezultat al unui răspuns controversat al guvernului la pandemia de COVID-19 care implică puține restricții publice.

„Aproximativ 30 la sută dintre persoanele din Stockholm au atins un nivel de imunitate”, a declarat Karin Ulrika Olofsdotter la National Public Radio (NPR).

Până în prezent, aproape trei milioane de persoane au fost infectate de noul coronavirus, care a provocat peste 206.000 de decese în întreaga lume.

„Am putea atinge imunitatea efectivelor din Capitală încă din luna viitoare”, a spus Olofsdotter în interviul publicat sâmbătă, scrie aljazeera.

Așa-numita imunitate a efectivelor apare atunci când un procent suficient de mare dintr-o populație devine imună la un virus, fie prin infecție sau vaccinare, împiedicând astfel răspândirea în întregul grup.

În timp ce acest procent se modifică pe baza agentului patogen, consilierul științific principal al Regatului Unit a declarat că modelele indică că aproximativ 60% dintr-o comunitate dată ar trebui să fie imună pentru a ajunge la imunitatea efectivelor pentru noul coronavirus, SARS-CoV-2.

Cu toate acestea, întrebările rămân: cât de imun este un pacient cu coronavirus recuperat recent și cât durează această imunitate? Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat împotriva guvernelor care eliberează așa-numitele „pașapoarte de imunitate” celor care s-au recuperat de boala cauzată de coronavirus.

Până în prezent, aproape trei milioane de persoane au fost infectate de noul coronavirus, care a provocat peste 206.000 de decese în întreaga lume.

Rate scăzute ale prezenței anticorpilor la pacienții care au fost infectați cuCOVID-19

În contextul în care se vorbește tot mai mult despre relaxarea restricțiilor în statele europene, tot mai multe studii au ajuns la concluzii îngrijorătoare privind obținerea imunității laCOVID-19ca urmare a anticorpilor.

Un studiu realizat într-un liceu din localitatea Crépy-en-Valois din departamentul Oise, unul dintre focarele deCOVID-19din Franța, arată că doar 26% dintre profesorii, elevii de liceu și familiile acestora care au fost infectați cu noul coronavirus au dezvoltat anticorpi.

Aceleași rezultate sunt consemnate și în studiile realizate în Italia. unde șeful Institutului Național de Sănătate din Italia, Silvio Brusaferro, a declarat recent că doar aproximativ 10% dintre italieni au dezvoltat anticorpi după infecția cuCOVID-19, ceea ce înseamnă că imunizarea populației este departe de a fi atinsă.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`