Oficial israelian: Guvernul nu poate confirma că au fost decapitați copii de către Hamas

Oficial israelian: Guvernul nu poate confirma că au fost decapitați copii de către Hamas
Sursa Foto: Captura video/ Twitter

Un oficial israelian a declarat, pentru CNN, că Guvernul israelian nu poate confirma informația conform căreia militanții Hamas au tăiat capetele copiilor în timpul atacurilor, contrazicând o declarație publică anterioară, relatează postul american de televiziune, conform stiripesurse.

„Au existat cazuri în care militanții Hamas au efectuat decapitari și alte atrocități în stil ISIS. Cu toate acestea, nu putem confirma dacă victimele au fost bărbați sau femei, soldați sau civili, adulți sau copii”, a declarat oficialul.

Informațiile conform cărora mai mulți copii ar fi fost decapitați în satul Kfar Aza au apărut, marți, în presa israeliană.

De asemenea, Forțele de Apărare Israeliene (IDF) au descris mai târziu scena ca un „masacru”, într-o declarație pentru CNN.

Femeile, copiii mici și bătrânii au fost „măcelăriți brutal într-un mod de acțiune al ISIS”, a spus IDF.

Tal Heinrich, purtătoarea de cuvânt a premierului Benjamin Netanyahu, a declarat, miercuri, că bebeluși și copii mici au fost găsiți cu „capetele decapitate” în Kfar Aza.

Un purtător de cuvânt al IDF mai târziu în cursul zilei a mai spus că teroriştii au tăiat capetele copiilor. „Știm că au fost copii morți. Există dovezi că a avut loc decapitare. Nu știu cum să verific numerele sau cum au fost uciși”, a spus purtătorul de cuvânt al IDF, Nir Dar.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)