Barack Obama a salutat politica generoasă față de migranți adoptată de cancelarul german, în pofida criticilor, şi a afirmat că Angela Merkel se situează "de partea bună a istoriei" în această problemă. Aflat într-o vizită de două zile la Hanovra, liderul de la Casa Alba, i-a invitat pe principalii lideri europeni la un mini-summit, într-un moment în care Statele Unite sunt îngrijorate de slăbirea Uniunii Europene, informează B1 TV.
Fragilizarea Europei în fața multiplelor provocări cu care se confruntă reprezintă o sursă de îngrijorare pentru administraţia de la Washington. După ce, cu ocazia vizitei în Marea Britanie, Obama a criticat o eventuală ieşire a Regatului Unit din blocul european, la Hanovra, liderul de la Casa Albă s-a axat pe criza migratorie care își are originea mai ales în conflictele din Siria și Libia, amenințarea teroristă din partea organizației jihadiste Statul Islamic sau situația în continuare instabilă din Ucraina.
Preşedintele Statelor Unite i-a invitat pe principalii lideri europeni, David Cameron, Matteo Renzi, François Hollande la un mini-summit în ultima zi a vizitei în Hanovra.
Anterior, Barack Obama, a lăudat politica generoasă față de migranți adoptată de cancelarul german, în pofida criticilor numeroase ce i-au fost aduse: ”În Europa, ea se află de partea bună a istoriei în privinţa refugiaţilor. Ea întruchipează principiile care mai degrabă unesc oamenii decât îi separă şi sunt foarte mândru de ea şi de poporul german pentru asta”.
Obama laudă politica adoptată de Merkel față de imigranți
#DIRECT_ONE_ipb62w#
Germania a primit în 2015 un număr record de peste un milion de refugiați. Refuzul cancelarului Angela Merkel de a închide frontierele i-a atras numeroase critici, atât în țară, unde dreapta populistă se află în plin avânt, cât și în restul Europei.
În pofida cuvintelor de laudă pe care Obama le-a avut pentru poporul german, peste 35.000 de persoane au protestat înainte de venirea acestuia în Germania împotriva Parteneriatului Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii. Statele Unite şi Uniunea Europeană continuă negocierile pe tema Acordului de parteneriat comercial, care ar putea intra în vigoare de anul acesta.