Obama l-ar fi avertizat pe Biden că îi va fi greu să-l învingă pe Trump la alegerile din 2024

Obama l-ar fi avertizat pe Biden că îi va fi greu să-l învingă pe Trump la alegerile din 2024
Sursa foto: Hepta - Abaca Press / Douliery Olivier/ABACA

Barack Obama l-ar fi avertizat pe Joe Biden cu privire la cât de puternică va fi provocarea lui Donald Trump în a doua lor bătălie electorală din 2024, în cazul în care Trump va câștiga nominalizarea republicană anul viitor.

Trump și Biden sunt foarte aproape de o a doua competiție prezidențială

La un prânz privat la Casa Albă cu Biden în iunie, Obama ar fi promis „să facă tot ce poate pentru a-l ajuta pe președinte să fie reales”, a relatat Washington Post, citat de The Guardian.

Citând două surse familiare cu întâlnirea, Post a precizat că Biden a salutat oferta de ajutor din partea celui căruia i-a fost vicepreședinte între 2009 și 2017.

Relația dintre Biden și Obama a fost subiectul unor ample reportaje și speculații, nu în ultimul rând în legătură cu faptul că Obama a considerat că Biden ar fi trebuit să organizeze o a treia candidatură pentru nominalizarea democrată în 2020.

În 2020, în timp ce Biden încerca să devină cel mai în vârstă președinte din istorie, Obama nu i-a pulicat memoriile, potențial incomode pentru vicepreședintele său, până la desfășurarea cursei. Dar, de asemenea, el a fost reținut mult timp și în a-și declara sprijinul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`