O țară locuită de foarte mulți români va introduce carnea artificială în următorii doi ani: „Acest lucru ne va permite să ținem pasul cu noile tehnologii utilizate de industria alimentară”

O țară locuită de foarte mulți români va introduce carnea artificială în următorii doi ani: „Acest lucru ne va permite să ținem pasul cu noile tehnologii utilizate de industria alimentară”
Foto: Pixabey

Carnea artificială, mai exact cea crescută în laborator, ar putea ajunge în farfuriile oamenilor în următorii doi ani, potrivit planurilor de reglementare ale guvernului Marii Britanii. Astfel, Agenția pentru Standarde Alimentare (FSA) va institui primul sistem de testare a calității și siguranței acesteia.

Cum se produce carnea artificială

Prin tehnologia modernă, fripturile de mușchi de vită pot fi cultivate în plăci Petri dintr-o cantitate mică de celule de vacă. Până în prezent, nicio carne de laborator nu este aprobată pentru consumul uman în Marea Britanie, deși poate fi utilizată în hrana pentru animalele de companie, conform Știrile ProTv.

„Acest lucru este foarte interesant. La nivel internațional, suntem cu siguranță pionieri în acest domeniu”, a declarat Profesorul Robin May, consilier științific principal la FSA. „Marea Britanie are un număr relativ mare de vegetarieni, vegani și flexitarieni care caută aceste tipuri de alternative” a mai spus el.

1,6 milioane de lire sterline vor fi utilizate în sistemul de testare

FSA va utiliza un grant de 1,6 milioane de lire sterline de la Departamentul de Știință, Inovare și Tehnologie pentru a crea un sistem de testare și aprobare a cărnii de laborator. Agenția a primit deja patru cereri pentru produsele din carne de vită, pui și rață și se așteaptă în curând la cel puțin alte 15 cereri. Crearea instalațiilor de producție a cărnii artificiale va dura doi ani.

„Acest lucru ne va permite să ținem pasul cu noile tehnologii utilizate de industria alimentară” a adăugat profesorul May. Carnea cultivată este cultivată prin prelevarea de celule stem de la un animal viu și încurajarea înmulțirii acestora în laborator.

Producătorii speră că prin această metodă să reducă cruzimea față de animale, daunele aduse mediului și riscul de dispariție a speciilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:06 - Cât costă un parfum de la noul brand al Ilincăi Vandici. „Femeile sunt cu de toate, iar parfumul este esențial”
23:53 - Ciolacu reafirmă că-l va desemna premier pe Bolojan dacă va câștiga prezidențialele. Liderul PSD vrea continuarea coaliției cu PNL: „De ce să stricăm ceva ce funcționează?”
23:18 - Geoană: Rugămintea mea din inimă – veniți la vot! Votați cu cine doriți, eu sper că veți vota cu mine / La momentul complicat pe care-l traversăm, eu nu mi-aș da țara pe mâna unor nepricepuți (VIDEO)
23:16 - Șofer mort, după ce mașina pe care o conducea a fost lovită de tren, în Lugoj. Mecanicul de locomotivă a suferit un atac de panică
22:55 - Cetățenii români vor putea călători fără viza în China. De când intră în vigoare noua hotărâre și până când e valabilă
22:33 - Două femei din Capitală, reținute după ce ar fi încercat să „cumpere” o mașină de lux, fără să plătească la schimb
22:29 - Ciolacu anunță că a vorbit din nou cu Trump și că de la anul vor fi eliminate vizele românilor pentru SUA. La discuție a participat și Viktor Orban
22:10 - Geoană, întrebat dacă au existat negocieri pentru a se retrage din cursă: “Eu sunt singurul care nu aveam motive să renunț, pentru că n-am ce negocia. Nu-mi doresc decât să slujesc țara asta. Este o perioadă mai grea decât ‘89″ (VIDEO)
21:59 - Vântul și ninsorile au pus stăpânire pe vestul și centrul țării. Se văd deja primele pagube produse de vremea rea
21:59 - Rareș Bogdan, după ce a votat în Paris: Mă aştept la o prezenţă undeva la 8 – 9 milioane duminică şi din diaspora să sărim de 500.000 (VIDEO)