O țară ferită până acum de pandemie a înregistrat primul caz de coronavirus

O țară ferită până acum de pandemie a înregistrat primul caz de coronavirus
Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACA

Vanuatu, țară insulară din Pacific, a confirmat, marți, primul său caz de infectare cu coronavirus. Cu o populație de 300.000 de locuitori, acest stat era unul din puținele care nu raportase până acum niciun caz de COVID-19. Premierul Bob Loughman a ținut să asigure națiunea că totul e în siguranță.

Vanuatu a înregistrat un prim caz de coronavirus

Vanuatu, țară din insulară din Pacific cu o populație de 300.000 de locuitori, a înregistrat, marți, primul său ca d e infectare cu SARS-CoV-2.

Depistat pozitiv a fost un bărbat care a călătorit din Statele Unite în Vanuatu, trecând prin Sydney şi Auckland, informează DPA.

El a ajuns în arhipelag pe 4 noiembrie, când nu avea niciun simptom. A fost testat pozitiv însă marți, abia în a cincea zi de la sosire. Se află acum în izolare, primește tratament și este monitorizat.

Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Bob Loughman. Într-un discurs, el a ținut să-i asigure pe oameni că „ţara rămâne în siguranţă”.

Loughman a precizat că Guvernul pe care îl conduse, prin intermediul unui grup de lucru special creat, va evalua în continuare situația privind COVID-19, în special acest caz, și va ține populația informată.

Vanuatu, în stare de urgență până la 31 decembrie, din cauza pandemiei de coronavirus

Pe 25 martie, Vanuatu a decretat stare de urgență din cauza epidemiei de coronavirus și a închis frontierele.

Deși până acum nu a înregistrat niciun caz de infectare, țara a decis să prelungească starea de urgență până pe 31 decembrie, dată fiind vulnerabilitățile sale. Potrivit Băncii Mondiale, Vanuatu este cea mai expusă ţară din lume la dezastre naturale.

Abia recent autoritățile din Vanuatu au început să permită zborurile de repatriere.

Aproape 52 de milioane de infectări cu coronavirus la nivel mondial

Bilanțul infectărilor cu coronavirus la nivel global se apropie de 52 de milioane. Dintre persoanele testate pozitiv, aproape 36,5 milioane s-au vindecat, dar 1,28 milioane au decedat și alte circa 95.000 sunt în stare gravă.

După numărul total de cazuri, cele mai afectate de pandemie sunt: Statele Unite (10,5 milioane), India (8,6 milioane), Brazilia (5,7 milioane), Rusia (1,8 milioane) și Franța (1,8 milioane).

După numărul deceselor cauzate de coronavirus, cele mai afectate sunt: Statele Unite (aproape 246.000), Brazilia (aproape 163.000) și India (127.000).

Statele insulare Micronezia, Samoa şi Tuvalu se numără printre puţinele ţări care nu au raportat cazuri de infectare cu noul coronavirus până acum, arată datele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Evoluția crizei COVID-19 în România

În România, bilanțul epidemiei de coronavirus a ajuns, miercuri, la 324.094 de infectări și 8.389 de decese. De la debutul crizei sanitare, cele mai multe infectări au fost raportate în Brașov (12544), Cluj (13868), Iași (13755), Prahova (13332), Suceava (10827), Timiș (13434) și București (45741), iar cele mai puține în Tulcea (1943).

În utimele 24 de ore, 9.799 de persoane au fost depistate pozitiv, 2.074 au fost reconfirmate și 203 dintre pacienții COVID-19 au murit.

Sibiul înregistrează cea mai mare incidență a cazurilor de coronavirus – 7,14 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile.

În spitalele de profil din România sunt internați 12.687 de pacienți diagnosticați cu COVID-19, dintre care 1.092 se află în secțiile de Terapie Intensivă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)