O țară europeană a scos terenuri la vânzare cu 10 cenți metrul pătrat. A curs cu email-uri și apeluri telefonice

O țară europeană a scos terenuri la vânzare cu 10 cenți metrul pătrat. A curs cu email-uri și apeluri telefonice
Foto: pixabay.

În comuna Goten, din vestul Suediei, s-au scos la vânzare mai multe terenuri le prețuri nesemnificative, 10 cenți metru pătrat, iar din cauza solicitărilor mult prea multe operațiunea a fost suspendată temporar.

Care este scopul campaniei

Primarul comunei, care are circa 5.000 de locuitori, a transmis că această campanie a fost lansată la mijlocul lunii aprilie, conform știrileprotv.

„A fost o idee puţin nebunească, dar şi ca o glumă, ca să fim sinceri. A fost o operaţiune de marketing”, a spus primarul din Goten.

13 terenuri, din întreaga comună, au fost scoase la vânzare la prețul de o coroană suedeză, adica circa 0,80 euro, pentru că de mai multe decenii nimeni nu a mai vrut să le cumpere și au fost uitate. Parcelele au între 7 și 1.200 de metri pătrați.

Scopul campaniei a fost construirea locuințelor noi într-o zonă subpopulată. După ce va cumpăra terenul, persoana respectivă va trebui să contruiască o casă în următorii doi ani. Astfel, se adaugă costuri suplimentare precum autorizația de construcție, circa 30.000 de coroane, conectarea la rețeaua de alimentare cu apă, în jur de 170.000 de coroane, electricitatea, aproape 40.000 de coroane și conectarea la internet care costă 30.000 de coroane.

Persoane din toată lumea, interesate de terenurile din Goten

La câteva săptămâni după ce a început campania s-au vândut trei parcele. Dar, un reportaj al unui post local de televiziune a fost cel care a a dus la creaarea unui fenomen mondial. Alte surse din media au preluat reportajul, a apărut un videoclip pe TikTok și milioane de oameni au fost interesați să cumpere terenurile.

Au curs apelurile telefonice și email-urile persoanelor interesate de terenuri, de aceea comuna a suspendat temporat vânzarea acestora pentru a analiza toate propunerile, fiind persoane din toată lumea interesate de ofertă.

„Avem persoane interesate din Europa, Asia, în principal din India şi Pakistan, dar şi din SUA, Australia şi chiar şi din America de Sud”, a precizat Johan Mansson. Prin această campanie „am reuşit să punem Goten pe harta lumii”, a adăugat primarul.

Operațiunea se va relua în 7 august, când terenurile se vo scoase la licitație.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`