O țară din Europa a declarat stare de urgență. Penuria de apă creează probleme

O țară din Europa a declarat stare de urgență. Penuria de apă creează probleme
Sursa foto: pixabay

O țară din Europa a declarat stare de urgență după ce situația penuriei de apă nu a fost îmbunătățită și s-au instituit câteva restricții.

Stare de urgență în San Marino

Guvernul statului San Marino a instaurat stare de urgență pentru a preveni consumare resurselor de apă care sunt deja grav afectate, conform știrileprotv.

Astfel, cetățenilor le este interzisă udarea gazonului, a grădinilor sau a livezilor, curățarea curților, a scărilor, a drumurilor cu acces privat și nici piscinele nu vor fi umplute pe durata stării de urgență. Nu este permisă nici spălarea mașinilor. Dacă oamenii nu vor respecta restricțiile, se vor alege cu amenzi de până la 1.000 de euro.

Cerere mare de apă potabilă

Cererea de apă potabilă a crescut considerabil în ultimele luni din cauza lipsei de precipitații și a temperaturilor tot mai ridicate, ceea ce a dus la penuria de apă.

Penuriile de apă au fost o problemă și în regiunile de lângă San Marino. Și sudul Italiei a fost afectat de secetă și de aprovizionarea cu apă.

San Marino este a cincea cea mai mică țară din lume. Statul este înconjurat de Italia și are o suprafață de 61 de kilometri pătrați. Circa 34.000 de persoane trăiesc în acest ministat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`