O țară a cerut interzicerea filmului „Barbie” / Ministrul Culturii susține că: „Promovează homosexualitatea și schimbarea de sex”

O țară a cerut interzicerea filmului „Barbie” / Ministrul Culturii susține că: „Promovează homosexualitatea și schimbarea de sex”
Sursa foto: Twitter - @TheFilmPop

Ministrul libanez al Culturii, Mohammad Mourtada, a anunțat, miercuri, 9 august, că a cerut interzicerea filmului „Barbie”, pentru că ar promova homosexualitatea și schimbarea de sex. Totul vine pe fondul retoricii anti-LGBT+, care este în creștere în țara liberală din Orientul Mijlociu, potrivit Agerpres.

Filmul Gretei Gerwig, Barbie, a depășit un miliard de dolari în box office-ul global, având peste 459 de milioane de dolari în America de Nord și 572 de milioane de dolari la nivel internațional.

Mohammad Mourtada a afirmat că acest film „este împotriva valorilor morale și religioase din Liban”.

Filmul Barbie ar promova homosexualitatea și schimbarea de sex, susține ministrul libanez al Culturii

Barbie promovează homosexualitatea şi schimbarea de sex, susţine respingerea tutelei tatălui, subminează şi ridiculizează rolul mamelor şi pune sub semnul întrebării necesitatea căsătoriei şi a întemeierii unei familii”, a adăugat ministrul, conform sursei menționate anterior.

În luna iulie, liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, a declarat că toți homosexualii „ar trebui uciși”, conform legii islamice. De asemenea, același om a cerut boicotarea tuturor produselor care celebrează comunitatea LGBT.

Statul libanez este considerat mai „tolerant” atunci când vine vorba despre homosexualitate în statele arabe, dar cultele religioase continuă exercitare influenței majore asupra chestiunilor sociale și culturale.

În Liban, homosexualitatea este sancționată prin lege.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`