Jung Yoo-jung, 23 de ani, a pretins că e elevă de liceu pentru a intra în casa profesoarei pe care a ucis-o. Un tribunal sud-coreean a condamnat pe viață adevărata fană a emisiunilor despre crime, care a spus poliției că a ucis o femeia „din curiozitate”, anunță BBC.
Jung Yoo-jung, în vârstă de 23 de ani, era obsedată de emisiuni polițiste și romane și a obținut un punctaj foarte bun la testele care ar putea detecta psihopați, a spus poliția.
Fixată pe ideea de a „încerca să vadă cum e să comiți o crimă”, ea a folosit o aplicație pentru a se întâlni cu o profesoară de limba engleză, înjunghiind-o mortal chiar în casa acesteia, în mai 2023.
Procurorii ceruseră pedeapsa cu moartea – o cerere de obicei rezervată pentru cele mai grave infracțiuni.Ei au spus instanței că Jung, o șomeră care locuia cu bunicul ei, a căutat victime luni de zile, folosind o aplicație online pentru a găsi o țintă sigură.
Ea a contactat peste 50 de persoane și s-a axat pe femei, întrebându-le dacă își desfășoară lecțiile acasă. În mai, dându-se drept mama unui elev care avea nevoie de lecții de engleză, ea a contactat-o pe victima în vârstă de 26 de ani, care locuia în orașul Busan, din sud-estul orașului. Identitatea acesteia nu a fost dezvăluită de poliție.
Jung a apărut apoi la casa profesoarei îmbrăcată într-o uniformă școlară pe care o cumpărase online, au spus procurorii.
După ce profesoara a lăsat-o să intre, ea a atacat-o pe femeie, înjunghiind-o de peste 100 de ori – continuându-și atacul frenetic chiar și după ce victima a murit.
Apoi a dezmembrat trupul femeii și a făcut o plimbare cu taxiul pentru a arunca unele dintre rămășițe într-un parc îndepărtat, lângă un râu, la nord de Busan.
Ea a fost arestată după ce șoferul de taxi a informat poliția despre un client care a aruncat în pădure o valiză plină de sânge.
Poliția a spus că istoricul de navigare online al lui Jung a arătat că ea a căutat luni de zile sfaturi despre cum să omoare și cum să scape de un cadavru.
Dar a fost, de asemenea, neglijentă, a spus poliția, și nu a făcut niciun efort pentru a evita camerele CCTV, care au surprins-o de mai multe ori intrând și ieșind din casa tutorelui.
Vineri, un judecător de sentință de la Tribunalul Districtual Busan a declarat că uciderea a „răspândit teama în societate că cineva poate deveni victimă fără motiv” și „a generat o neîncredere generală” în rândul comunității.
Jung, care a mărturisit crima în iunie, a pledat pentru o pedeapsă mai blândă, spunând că a suferit halucinații și alte tulburări mintale în acel moment.
Dar instanța a respins argumentul ei, deoarece infracțiunea a fost „planificată și realizată cu atenție și este greu de acceptat afirmația ei de tulburare mentală și fizică”.
În cele din urmă, ea a spus că interesul ei pentru a comite o crimă a fost stârnit de emisiuni despre crime.
Deși în Coreea de Sud pedeapsa cu moartea este încă valabilă, nu s-a mai efectuat nicio execuție din 1997.