O femeie din Marea Britanie a murit în luna ianuarie a acestui an, la trei zile după o operație pe care a făcut-o în Turcia. În vârstă de 26 de ani, femeia a apelat la serviciile unei clinici din Istanbul pentru o operație de ridicare a fundului, cunoscută sub denumirea de Brazilian Butt Lift (BBL), potrivit BBC.
Demi Agoglia ar fi ales clinica în cadrul căreia să se opereze, după ce a văzut mai multe reclame pe rețelele sociale. Aceasta își programase călătoria cu câteva luni bune înainte, după ce a văzut o persoană publică făcând publicitate procedurii.
Femeia, mamă a trei copii, a murit pe data de 8 ianuarie, într-un spital din Istanbul, la trei zile după operație și după o serie de îngrijiri necorespunzătoare, a arătat ancheta.
Un medic legist din Bolton, John Pollard, a constatat că ea a murit din cauza unei embolii de grăsime microscopică, cauzată de intrarea grăsimii injectate în sânge. Cauza decesului ei a fost o dovadă de neglijență.
„Am constat că nu a existat un consimțământ în cunoștință de cauză în această chestiune, nu a existat o îngrijire și consiliere preoperatorie adecvată și nici o îngrijire postoperatorie adecvată. Toate acestea au însemnat că îngrijirea totală a fost mult sub standardul așteptat pentru acest tip de tratament, iar lipsa de îngrijire a contribuit semnificativ la moartea lui Demi”, a transmis medicul legist.
Persoanele care își doresc un posterios mai voluminos sau mai ferm apelează deseori la această procedură. Intervenția presupune prelevarea de grăsime din altă parte a corpului și injectarea acesteia în șolduri și fese.
„Am fundul pe care mi l-am dorit întotdeauna”, i-a spus Agloglia mamei sale, a doua zi după operație. La doar o zi distanță, femeia primește un mesaj de la partenerul tinerei, alături de care călătorise până în Turcia, în care îi spunea: „A murit”.
Personalul clinicii, care s-a dovedit ulterior că nu era calificat, a fost chemat să consulte pacienta care acuza dureri în piept, omițând însă să verifice zona operației. De asemenea, aceștia nu i-au măsurat nici ritmul cardiac sau pulsul, se mai arată în anchetă.