O rusoaică riscă 15 ani de închisoare pentru spionaj în SUA! Putin: Este neclar de ce Maria Butina a fost arestată; intelligence-ul rus nu știe nimic despre ea

O rusoaică riscă 15 ani de închisoare pentru spionaj în SUA! Putin: Este neclar de ce Maria Butina a fost arestată; intelligence-ul rus nu știe nimic despre ea
sursă foto: Russia Insider

Vladimir Putin, președintele Federației Ruse, a declarat, marți, că este neclar de ce o rusoaică, Maria Butina, a fost arestată în Statele Unite ale Americii și a fost acuzată că este agent al Rusiei, pentru că șefii serviciilor de informații ruse nu știu nimic despre această femeie, relatează Reuters citat de Agerpres.

Maria Butina, o studentă de 30 de ani, este suspectată că a încercat să se infiltreze în National Rifle Association (NRA) și să influențeze politica SUA față de Rusia. După ce avocații ei și procurorii americani au făcut o înțelegere, este de așteptat ca Maria Butina să pledeze vinovată.

„Ea riscă 15 ani de închisoare. Pentru ce? I-am întrebat pe toți șefii serviciilor noastre de informații ce se întâmplă. Nimeni nu știe nimic despre ea”, a afirmat Vladimir Putin.
Maria Butina a fost arestată în luna iulie, la Washington. Rusoaica este acuzată că a acționat ca „agentă nedeclarată a unui Guvern străin” și de „complot” pentru infiltrarea unor organizații politice „în vederea promovării intereselor Federației Ruse”, relatează AFP citat de Agerpres.

Tânăra s-a făcut cunoscută unui grup de lobby conservator militând pentru „Dreptul la arme”, o organizație rusă pro-arme, care este finanțată de Aleksandr Torșin, un bancher apropiat de președintele Vladimir Putin.

Potrivit acuzării, Maria Butina și Aleksandr Torșin au încercat să creeze „canale neoficiale” de comunicare” ce ar fi putut fi „utilizate de Federația Rusă pentru a pătrunde în aparatul decizional național”.

Prin urmare, anchetatorii se interesează de contactele ei multiple din 2015 cu responsabili ai NRA, organizație puternică despre care sursa citată scrie că îi este favorabilă Partidului Republican, datorită legăturii ei amoroase cu Paul Erickson, un militant.

În fapt, era vorba despre participarea la conferințele NRA pentru a stabili contacte cu responsabili republicani sau de a organiza dineuri „prietenești și pentru dialog” în scopul favorizării unei „diplomații informale” pentru încălzirea relațiilor foarte tensionate între cele două puteri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie