O româncă, singura gheișă străină din Japonia. Află povestea Isabellei Onou, celebră în țara soarelui răsare

O româncă, singura gheișă străină din Japonia. Află povestea Isabellei Onou, celebră în țara soarelui răsare

Românca Isabella Onou este singura străină din Japonia, acreditată ca gheișă, cu numele Fukutaro, reușind o mare performanță de a intra în branșa în care nici măcar autohtonele nu au accesul atât de ușor, scrie The Japan Times.

Isabella Onou a acordat un interviu publicației japoneze, unde a mărturisit că s-a temut la început că nu va fi primită cu căldură de clienți, care ar fi putut să nu o accepte și chiar să o critice. Dar odată cu debutul pe scenă la Festivalul Genji Ayame de la Izu-Nagaoka, de pe 30 iunie, succesul româncei a devenit unul răsunător.

„M-am înşelat amarnic. Sunt aşa de drăguţi, chiar şi atunci când fac greşeli. Şi chiar fac greşeli”, a spus Onou.

Vorbeşte impecabil în japoneză şi este foarte solicitată printre gheişe, de când a fost acceptată în „lumea florilor şi sălciilor” din Japonia, în urmă cu trei luni. Un grup de 30 de oameni au călătorit timp de trei ore, din Hamamatsu, special ca să ajungă la ea.

„Am fost şocată când am auzit că mă vor pe mine. Dar în acelaşi timp m-am gândit: Asta face ca toată lupta şi durerea să merite”, a spus Onou.

„Lupta” la care se referea a început în urmă cu 15 luni, când a început perioada de ucenicie obligatorie de un an, după ce a fost invitată de o altă gheişă, Kumi Miyamoto. Aceasta din urmă şi sora ei sunt moştenitoarele uneia dintre casele de gheişe (okiya) de la Izu-Nagaoka, condusă de mama lor.

Cu încurajarea lui Miyamoto, care s-a oferit să-i fie „soră mai mare” (onee-san), românca a pornit pe un traseu pe care puţine japoneze sunt pregătite în prezent să îl urmeze. Miyamoto a început să o înveţe pe Onou elementele de bază pentru a fi acceptată ca gheişă, trebuind să o schimbe, de la modul de a vorbi şi de a merge, până la felul de a gândi. A trebuit de asemenea să înveţe dansuri populare şi să cânte la instrumente tradiţionale, ceea ce exersează aproape zilnic.

„Europenii sunt pasionali şi îşi exteriorizează emoţiile, dar mi s-a spus că eu trebuie să le controlez, să menţin aceeaşi stare de calm indiferent cum mă simt pe dinăuntru. Aceasta a fost o adevărată luptă pentru mine”, povesteşte Onou.

În aprilie, Onou a trecut testul oficial pentru a-i fi confirmat statutul de gheişă. Atunci i s-a dat şi numele de profesionistă – Fukutaro -, după denumirea unor dulciuri care se vând la un altar în apropiere de Mishima.
„În lumea gheişelor este considerat un nume norocos. Iar eu mă simt extrem de norocoasă. Este ca un vis împlinit”, spune ea.

„Fukutaro are un rafinament pe care multe japoneze par să îl fi uitat Mulţi oameni au apreciat că ea este mai japoneză decât multe japoneze. Este hotărâtă, exersează din greu şi este foarte stoică”, a spus mentorul ei.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei