O româncă a dat lovitura în străinătate. Cu ce preparat i-a cucerit pe locuitorii de acolo? Smaranda și-a deschis o afacere inedită
O româncă a dat lovitura tocmai în Peru cu un preparat îndrăgit de mulți români. Preparatul a devenit, astfel, îndrăgit și de locuitorii din Peru.
Cu ce i-a cucerit Smaranda Cojocaru pe locuitorii din Peru
Smaranda Cojocaru i-a cucerit cu micii românești. Ea e căsătorită cu un peruan, Luis Antonio Deza, potrivit site-ului Trome.
„Viața m-a adus în Peru acum mai bine de 20 de ani. Mă simt ca un alt peruan. Mâncarea, bunătatea oamenilor m-au captivat. Am învățat câteva cuvinte în quechua, pentru orice eventualitate, și ori de câte ori mă întreabă de unde sunt, spun că sunt Cajacha”, a spus Smaranda.
Așa că Smaranda s-a gândit să își deschidă o afacere în Peru, complet inedită, care nu a încetat le aducă succesul.
Ce nume poartă conceptul gândit de Smaranda
„Manos Rumanas”, care se traduce „Mâini Românești”, este conceptul care își propune să aducă oamenilor din Peru gustul autentic al bucătăriei românești, dar și preparate inedite care combină gustul și tradițiile din ambele țări.
Paula, tot o româncă, muncește cot la cot cu Smaranda, ea se ocupă de coordonarea evenimentelor culinare.
Meniul „Manos Rumanas” este o incursiune fascinantă în diversitatea gastronomică a României și Peruului. Atracția principală o reprezintă micii românești, din carne de vită sau de porc. Aceștia sunt serviți alături de cartofi și sosuri peruviane tradiționale, precum „huancaína” sau „ocopa arequipeña”, informează Observator.