O provincie din China a intrat în carantină, după ce un copil în vârstă de 3 ani a fost diagnosticat duminică,cu ciumă bubonică. Băiețelulcare provine dintr-o zonă izolată șiprezintă simptome ușoare,a fost internat șieste se află în stare stabilă, sub tratament.
Din cauza faptului că nu se știe de unde a contractat temuta maladie, autoritățileau luat măsuri de prevențieși au început să măsoare temperatura localnicilor. Ce se știe, însă, este că,pe 21 septembrie, a avut loc o epidemie în rândulșobolanilor în zonă, după ce mai multe specimene au fost găsite moarte.
PotrivitDaily Mail, imediat după depistarea cazului, oficialii au activat un răspuns de urgență, pentru a preveni răspândirea bolii.
Alte două persoane au murit de ciumă în Mongolia Interioară, o provincie a Chinei, luna trecută.
China a eradicat în mare măsură ciuma, dar sunt încă raportate cazuri ocazionale. Ultimul focar major cunoscut al bolii a fost în 2009, când mai multe persoane au murit în orașul Ziketan din provincia Qinghai, pe Platoul Tibetan.
Ciuma este o boală infecțioasă cauzată de bacteria Yersinia Pestis, care este purtată de purici și transmisă la animale.
Ciuma bubonică, cea mai frecventă formă, este cauzată de mușcătura unui purice infectat și se poate răspândi prin contactul cu fluide corporale corporale infectate sau materiale contaminate.
Pacienții pot prezenta semne de febră și greață și într-un stadiu avansat pot dezvolta răni deschise pline de puroi.
Ciuma bubonică a devastat Europa în Evul Mediu, și a rămas în isorie ca Moartea Neagră care a ucis o treime sau mai mult din populația continentului.
După această epidemnie, focarele de ciumă au devenit un fenomen comun în Europa, revenind în mod regulat până în secolul al XVIII-lea.