O pană generală de curent a avut loc în Cuba: „Sistemul e fără electricitate în toată ţara”

O pană generală de curent a avut loc în Cuba: „Sistemul e fără electricitate în toată ţara”
Foto: Pixabay

O urgență energetică a avut loc în Cuba, după ce principala centrală termică din Cuba s-a închis și a provocat o defecțiune a întregului sistem electric al insulei.

Insula trece printr-o criză energetică

„Sistemul este fără electricitate în toată ţara”, după oprirea uzinei Antonio Guiteras, a declarat la televiziunea de stat Lrzaro Guerra, director general pentru energie electrică la Ministerul Energiei şi Minelor, conform observatornews.ro. 

Guvernul anunțase în urmă cu o zi, încetarea activității în sectorul public pentru a face față crizei energetice. În ultimele săptămâni, mai multe provincii au rămas până la douăzeci de ore fără electricitate într-o zi.

Deficitul de energie electrică a ajuns la 50%

Președintele Miguel Díaz-Canel a anunțat joi că țara se confruntă cu o „urgență energetică” din cauza dificultăților de achiziționare a combustibilului necesar pentru alimentarea centralelor, provocate de înăsprirea embargoului impus de Washington insulei din 1962.

Pentru a gestiona această criză, premierul Manuel Marrero a declarat suspendarea tuturor activităților neesențiale ale statului, în contextul în care deficitul de energie electrică a ajuns joi la aproape 50%.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`