O nouă VICTORIE A SOCIAL MEDIA: Tânăra saudită baricadată într-un hotel din Thailanda, preluată de Comisariatul ONU!

O nouă VICTORIE A SOCIAL MEDIA: Tânăra saudită baricadată într-un hotel din Thailanda, preluată de Comisariatul ONU!

Thailanda a renunţat să expulzeze o tânără saudită blocată într-un hotel, după ce opinia publică s-a mobilizat masiv pe reţele de socializare. Cazul său a fost preluat marţi de Înaltul Comisariat ONU pentru refugiaţi (UNHCR), care a plasat-o sub protecţia sa în Australia, anunţă Newshub.

Studierea cazului său şi stabilirea următoarelor etape ar putea dura mai multe zile”, a anunţat într-un comunicat Giuseppe de Vicentiis, reprezentantul UNHCR în Thailanda, mulţumind autorităţilor thailandeze pentru că nu au ”trimis-o în ţara sa împotriva voinţei sale”.

Aflată în călătorie în Kuwait împreună cu familia sa, Rahaf Mohammed al-Qunun, în vârstă de 18 ani, a fugit cu un avion care a aterizat în weekend pe aeroportul din Bangkok. Ea intenţiona să călătorească în continuare către Australia, unde intenţiona să depună o cerere de azil.

Canberra a dat asigurări marţi că ”evaluează cu atenţie” cererea de azil a tinerei saudite.

Guvernul autralian este fericit că cererea de protecţie a domnişoarei Rahaf Mohammed Al-Qunun este evaluată” de către UNHCR, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului australian de Interne. ”Orice cerere de viză umanitară din partea domnişoarei Al-Qunun va fi evaluată cu atenţie, odată încheiată procedura UNHCR”.

Arestată imediat ce a sosit pe teritoriul thailandez, ea a dat asigurări că paşaportul i-a fost confiscat de către oficiali saudiţi şi kuwaitieni, ceea ce Ambasada Arabiei Saudite a dezminţit.

Baricadată în camera de hotel, pe aeroport, ea a postat numeroase mesaje pe Twitter, declarându-se ameninţată cu moartea de familia sa în cazul în care se întoarce în Arabia Saudită.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`