O navă de croazieră de lux a eşuat în estul îndepărtatei Groenlande. Singura salvare e la câteva zile depărtare

O navă de croazieră de lux a eşuat în estul îndepărtatei Groenlande. Singura salvare e la câteva zile depărtare
Sursa Foto: Pexels.com

Comandamentul Arctic Comun (JAC) al armatei daneze a transmis marţi, 12 septembrie, că o navă de croazieră de lux, cu 206 pasageri la bord, a eşuat în estul îndepărtatei Groenlande. Se pare că singura salvare e la câteva zile depărtare, informează Reuters.

O navă de croazieră de lux a eșuat în Groenlanda

Potrivit JAC, Ocean Explorer ar fi eşuat luni în Alpefjord, într-un parc naţional la aproximativ 1.400 km nord-est de capitala Groenlandei, Nuuk. Cu toate acestea, nu au fost raportaţi răniţi.

În plus, cel mai apropiat ajutor este o navă de inspecție, însă se afla la 1.200 de mile marine distanță în momentul incidentului.

„O navă de croazieră în dificultate în parcul naţional este, evident, o îngrijorare. Cel mai apropiat ajutor este departe, unităţile noastre sunt departe, iar vremea poate fi foarte nefavorabilă”, a declarat comandantul Brian Jensen, şeful operaţiunilor JAC.

„Cu toate acestea, în această situaţie specifică, nu vedem niciun pericol imediat pentru viaţa umană sau pentru mediu, ceea ce este liniştitor”, a adăugat acesta.

Totodată, comandamentul Arctic a mai precizat că a cerut unei nave de croazieră situate mai aproape de Ocean Explorer să rămână în zonă, pentru a putea ajuta în cazul în care situaţia se schimbă.

Nava Ocean Explorer a fost finalizată în 2021 și poate găzdui până la 134 de pasageri, notează stirileprotv.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`