O japoneză în vârstă de 116 ani va fi numită cea mai în vârstă persoană din lume

O japoneză în vârstă de 116 ani va fi numită cea mai în vârstă persoană din lume
Sursa Foto: Pixabay.com

O japoneză în vârstă de 116 ani, pasionată de escalade montane în tinereţe, urmează să fie numită cea mai vârstnică persoană din lume de Guinness World Records, a spus miercuri un grup de cercetare, după moartea la începutul acestei săptămâni, a unei femeie din Spania, în vârstă de 117 ani.

Unde locuiește femeia

Tomiko Itooka, care s-a născut pe 23 mai 1908, locuiește în orașul Ashiya din vestul Japoniei, a declarat Grupul de Cercetare Gerontologie din SUA, citat de Reuters.

Ea este următoarea în lista pentru titlul de cea mai în vârstă persoană din lume, după ce Maria Branyas Morera a murit luni într-un azil de bătrâni spaniol, potrivit grupului.

Itooka, o mamă a trei copii, s-a născut în anul când a fost trimis pentru prima dată un mesaj radio la distanță lungă de la Turnul Eiffel și când Frații Wright au efectuat primele zboruri publice în Europa și America.

A escaladat de două ori muntele Ontake

La 70 de ani, Itooka a urcat adesea și a escaladat de două ori muntele Ontake de 3.067 de metri (10.062 de picioare) din Japonia – surprinzându-și ghidul urcând muntele în adidași în loc de cizme de drumeție, a spus grupul de cercetare.

La vârsta de 100 de ani, ea a urcat treptele lungi de piatră ale Altarului Ashiya din Japonia fără să folosească un baston, a adăugat grupul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`