O furtună a ucis şapte persoane pe coasta de est a Australiei. Peste 80.000 de locuințe, fără electricitate (VIDEO)

O furtună a ucis şapte persoane pe coasta de est a Australiei. Peste 80.000 de locuințe, fără electricitate (VIDEO)

O furtună pe coasta de est a Australiei a provocat moartea a șapte persoane. Salvatorii încă îi căutau miercuri, 27 decembrie, pe cei dispăruți, în vreme ce peste 80.000 de case rămân în continuare fără curent electric, informează AFP, potrivit Agerpres.

Şapte persoane şi-au pierdut viaţa pe coasta de est a Australiei

Decesele, printre care se numără și o fetiță în vârstă de nouă ani, au avut loc în statele Queensland și Victoria. Acestea au fost lovite de luni de furtuni și vânturi puternice, care au provocat căderi de copaci și inundații catastrofale.

Două persoane s-au înecat după ce o un vas care transporta 11 persoane s-a răsturnat lângă Brisbane, a declarat poliția, în timp ce îl căuta pe ultimul membru al echipajului dispărut.

„Ultimele 24 de ore au fost tragice din cauza vremii”, a precizat şefa poliţiei din Queensland, Katarina Carroll.

Salvatorii sunt „foarte îngrijoraţi” de faptul că o femeie de 46 de ani a fost aspirată marți într-o canalizare pluvială, la Gympie, și nu a fost încă găsită.

De asemenea, dintre celelalte două femei capturate cu ea, una a supraviețuit, iar cealaltă a decedat.

Serviciul Meteorologic Australian a avertizat că statul Queensland rămâne expus riscului de furtuni „periculoase”, inundaţii „care pun viaţa în pericol”, grindină „gigantică” şi rafale de vânt „distructive”.

„Cat de puternică a fost furtuna? Suficient de puternică pentru a distruge mai mulţi stâlpi de beton care susţin liniile de înaltă tensiune”, a descris compania pe reţelele sociale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`