O femeie din Germania, care s-a vindecat de E.coli după o săptămână de boală, povesteşte suferinţele prin care a trecut.
„Joi dimineaţă m-am simţit foarte rău. Soţul meu a chemat ambulanţa şi când am ajuns la spital m-am speriat şi mai tare. Mă simţeam tot mai rău, am fost dusă într-un salon izolat şi nimeni nu putea să mă viziteze”, povesteşte femeia.
A trecut prin stări de inconştienţă, şi după ce a primit perfuzii şi injecţii cu antibiotice, şi-a revenit. Nici acum nu ştie de la ce s-a îmbolnăvit.
„Am mâncat salată, căpşuni. Am mâncat şi o friptură, nu ştiu. Ştiu doar că nu am luat masa în oraş”, a mai spus femeia.
Chiar dacă în ultimele zile s-au înregistrat peste 200 de cazuri noi în Germania, rata de infectare a populaţiei scade, dar pericolul nu a trecut.
„Procentajul celor care au complicaţii severe este mai mare decât ne-am fi aşteptat. De obicei cazurile apar la copii şi la bătrâni. Dar, să vedem aceste forme la adulţi, pentru noi este foarte neobişnuit”, a declarat Dr. Andrea Ellis.
Bacteria E.coli este rezistentă la opt clase de antibiotice şi produse forme foarte grave. După probleme iniţiale ale sistemului digestiv, infecţia determină blocaje renale şi atacă sistemul nervos central.
Agricultorii europeni pierd milioane de euro, după ce nemţii au fost sfătuiţi să nu mănânce castraveţi, roşii şi salată crude.
Laboratorul european de referinţă din Roma are dubii că sursa contaminării ar fi legumele.