O echipă de medici și jurnaliști occidentali a fost ucisă în Guineea
O echipă de medici şi jurnalişti occidentali a fost masacrată în Guineea. Cadavrele a opt persoane au fost găsite, la scurt timp după ce şi-au început misiunea de informare a localnicilor despre riscurile răspândirii virusului Ebola. Mai multe măsuri extreme au fost luate în vestul Africii din cauza temutei maladii. Guvernul din Sierra Leone a impus interdicţii de circulaţie în interiorul ţării şi a închis total graniţele pe o perioadă de trei zile. Practic, ţara este blocată complet, iar celor şase milioane de locuitori le este interzis să iasă din case.
Cadavrele unor medici şi jurnalişti occidentali au fost descoperite într-un sat din sud-estul statului Guineea. Cei opt se aflau în Africa pentru a oferi informaţii cu privire la riscurile virusului Ebola, însă au murit după ce au fost atacaţi cu pietre de localnici, au declarat autorităţile din Guineea.
În urma incidentului, şase persoane au fost arestate, a anunţat premierul ţării africane. Crimele s-au petrecut în Wome, locul în care, în luna martie, a fost descoperit pentru prima oară virusul. De atunci, Ebola s-a răspândit rapid în Africa de Vest şi a provocat moartea a peste 2.600 de persoane, potrivit Organizatiei Mondiale de Sanatate.
În Sierra Leone s-au luat măsuri extreme din cauza epidemiei de Ebola. Guvernul a impus interdicţii de circulaţie în interiorul ţării şi a închis total graniţele pe o perioadă de trei zile. Practic, ţara este blocată complet, iar celor şase milioane de locuitori le este interzis să iasă din case.
În tot acest timp, angajații serviciului medical vor monitoriza cetățenii și îi vor informa despre această boală. Sierra Leone este una din ţările cel mai greu lovite de virusul Ebola, care a făcut 700 de morţi până acum, de la începutul epidemiei, în martie 2014.