Compania aeriană EasyJet va reduce numărul de scaune din mai multe avioane pentru a putea zbura cu mai puțin echipaj, conform BBC.
Compania EasyJet urmează să reducă numărul de scaune din unele dintre aeronavele sale în această vară, pentru a putea efectua zboruri cu mai puțin personal de cabină.
EasyJet este o companie aeriană low-cost, cu baza la Aeroportul Londra Luton. Este una dintre cele mai mari companii aeriene low-cost în Europa, cu zboruri interne și internaționale pe peste 290 rute între 78 de orașe europene.
Decizia de scoatere a scaunelor a fost luată pe fondul în care compania aeriană se confruntă cu lipsa de angajați în timp ce încearcă să revină la starea inițială de dinaintea pandemiei.
Prin scoaterea rândului de scaune din spate de pe flota sa A319, avioanele companiei vor zbura cu trei membri ai echipajului de cabină, și nu vor mai fi patru. Totodată, această mișcare ar însemna limitarea numărului de călători, la maximum 150 de pasageri.
Membri companiei au specificat că locurile din spate sunt rezervate în general înainte de plecare în ultimele zile, iar în acest mod efectuare reducerii nu i-ar afecta pe cei care doresc să călătorească.
Companiile aeriene a întâmpinat această problemă, deoarece, după eliminarea restricțiilor de călătorie Covid, numărul cererilor de călătorii a reînceput să crească.
Pe fondul renunțării la restricțiile impuse în pandemie din partea mai multor țări, oamenii și-au reluat dorința de a călătorii. În schimb, la începutul lunii aprilie, sute de călători şi-au văzut vacanţele perturbate sau unele anulate, pentru că unele companii aeriene şi aeroporturile nu au avut la dispoziție suficient personal pentru a face faţă cererii, conform Reuters.
Compania low-cost easyJet este una dintre cele mai afectate. Compania a anulat la începutul lunii aprilie aproximativ 60 de zboruri în Marea Britanie și anunță că se așteaptă la un număr similar de anulări în zilele următoare. Luna trecută, transportatorul a anulat peste 200 de curse.
Consultanții din turism avertizează că ar fi nevoie să treacă cel puţin două, trei luni pentru a se remedia problema creată în lipsa angajaților și a creșterii cazurilor de Covid-19, potrivit Digi24.ro.