O britanică și fiul ei au fost uciși de o avalanșă de pe Mont Blanc. Cei doi se îndepărtaseră de pârtia oficială

O britanică și fiul ei au fost uciși de o avalanșă de pe Mont Blanc. Cei doi se îndepărtaseră de pârtia oficială
Sursa foto: Hepta

O britanică și fiul ei au murit în Alpii francezi, după o avalanșă în lanțul muntos Mont Blanc. Cei doi făceau parte dintr-un grup care schia departe de pârtiile desemnate cu un instructor atunci când avalanșa, cu o lățime de 400 de metri, s-a produs la o altitudine de 2.300 de metri în apropiere de stațiunea de schi Saint-Gervais-les-Bains din Haute-Savoie, miercuri.

Soțul și respectiv tatăl a reușit să scape

Jandarmii montani spun că avalanșa pare să fi fost declanșată de un grup de schiori care se aflau mai sus pe pârtie. Un al treilea schior, instructorul, a fost și el îngropat sub zăpadă, dar purta un detector de avalanșă și a fost găsit rapid. Se pare că ar fi suferit răni uşoare. Alte cinci persoane au reușit să scape, inclusiv soțul și respectiv tatăl din familia care a fost distrusă.

Poliția de munte a declarat că a fost deschisă o anchetă pentru a stabili circumstanțele morților. Victimele nu au fost numite. Jean-Luc Boch, președintele Asociației Primarilor Gării Montane, a spus că nu există schiul fără riscuri, în afara pistei.

„Riscul zero nu există în afara pistei”, a spus el pentru FrenchInfo. „Există un risc și acel risc există chiar dacă ești însoțit de profesioniști, de ghizi, de instructori de schi… întotdeauna există un risc. Nu uita niciodată că la munte securitatea este cel mai important lucru și trebuie să fii extrem de atent. Munții, ca și marea, sunt întotdeauna mai puternici decât noi.”

Într-un alt accident, un turist în vârstă de 31 de ani care a părăsit pista pentru a „vedea niște capre” a murit după ce a căzut la 500 de metri în lanțul Écrins la Isère, lângă Grenoble.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
07:14 - Trump spune că „probabil” se va întâlni cu Zelenski, în SUA, săptămâna viitoare
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)