O badantă din România a devenit eroină în Italia: „A intervenit rapid, nu s-a pierdut cu firea”

O badantă din România a devenit eroină în Italia: A intervenit rapid, nu s-a pierdut cu firea”
Foto: captura video.

Conform informațiilor publicate de La Nuova Venezia, locuința unui cuplu de bătrâni din San Donà, situată în provincia Veneția din Italia, a fost afectată de un incendiu zilele trecute. Potrivit sursei, badanta care îi îngrijește pe cei doi bătrâni, de peste 90 de ani, a intervenit rapid și i-a pus în siguranță, astfel încât aceștia au scăpat cu viață.

Doi bătrâni, salvați de o badantă româncă

Focul a pornit în hornul bucătăriei și a provocat prăbușirea tavanului în acea încăpere. Din fericire, la acel moment bătrânii nu se aflau în bucătărie, ci în altă cameră a casei.

Badanta Veronica, care lucrează ca îngrijitoare pentru cei doi pensionari, a acționat rapid și i-a salvat, sunând imediat la pompieri și la fiica lor, scrie rotalianul.

Fiica bătrânilor a apreciat gestul româncei

Fiica bătrânilor a apreciat promptitudinea și eficiența intervenției badantei, care a reușit să salveze mama sa, imobilizată la pat.

„Veronica nu a pierdut timpul și nu s-a pierdut cu firea, ea s-a asigurat mai întâi că părinții mei sunt în afara pericolului, apoi m-a avertizat de cele întâmplate și am sunat imediat la 115. (…)

Între timp, a sosit și ambulanța, iar sanitarii au acordat părinților mei îngrijirile necesare, chiar dacă practic erau nevătămați, doar puțin speriați.

Întrucât în casă momentan nu se poate locui, s-au mutat temporar la sora mea, dar sunt în stare bună de sănătate și abia așteptăm evaluările pe proprietate”, a povestit fiica celor doi bătrâni.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)