O autostradă din sudul Franței este blocată de patru zile de fermieri

O autostradă din sudul Franței este blocată de patru zile de fermieri
Sursa foto: Captura video

Continuă protestele fermierilor în Franța, unde în regiunea Occitania, autostrada A64 a rămas închisă în apropiere de Toulouse pentru a patra zi consecutiv. De asemenea,  un baraj urma să fie instalat pe o şosea principală din regiunea Ariège.

Protestele fermierilor se extind în Franța

În apropiere de Carbonne, la aproximativ 45 de kilometri sud-vest de Toulouse (Haute-Garonne), fermierii au instalat un baraj pe ambele benzi ale A64 care duce la Bayonne, ceea ce a cauzat întreruperea traficului pe autostradă. Potrivit mai multor participanți, mișcarea de furie inițiată de fermieri s-ar putea răspândi și în alte teritorii.

Sâmbătă după-amiază, prefectul Occitaniei a mers în tabăra improvizată pentru o întâlnire de aproape trei ore. Întâlnirea dintre Pierre-André Durand și cinci reprezentanți ai fermierilor nu a permis să se decidă ridicarea barajului, spre „regretul” prefectului, potrivit 20minutes.fr.

De câteva luni, fermierii occitani intensifică acțiunile pentru a obține eliberarea de urgență a unui ajutor substanțial de la stat. Aceștia explică că suferă de creșterea prețurilor la combustibil și suferă de pe urma pierderilor cauzate de boala hemoragică epizootică, care afectează bovinele. Blocajul rutier A64 este cauzat de aproximativ 250 de demonstranți care au venit cu 80 de tractoare.

Producătorii de lapte s-au adunat și joi în fața mai multor sedii Lactalis din Occident, considerând că prețurile oferite de gigantul laptelui sunt prea mici.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`