O alunecare de teren la o mină de jad din Myanmar a provocat moartea a zeci de mineri

O alunecare de teren la o mină de jad din Myanmar a provocat moartea a zeci de mineri
Sursa Foto: Hepta.ro

Cel puțin 32 de mineri și-au pierdut viața după o alunecare de teren dramatică la o mină de jad din nordul Myanmarului, a transmis miercuri, 15 august, un reprezentant al serviciilor locale de pompieri, informează CNN.

Zeci de mineri au murit după o alunecare de teren a o mină de jad din Myanmar

Sa Tay Za de la Departamentul de pompieri din Hpakant a declarat că tragedia a avut loc duminică în orașul Hpakant din statul nordic Kachin. Potrivit acestuia, toți cei care și-au pierdut viața sunt bărbați.

De asemenea, ziarul Global New Light of Myanmar a precizat că minerii au fost prinși în capcană, după ce prăbușirea unei stânci a provocat revărsarea apei dintr-un lac din apropiere.

Myanmar produce aproximativ 70% din jadul din lume, iar în Hpakant se află unele dintre cele mai mari și mai profitabile mine de jad din lume. Minerii sunt adesea migranți săraci din alte părți ale țării și sunt expuși constant riscului de deces și răni în urma alunecărilor de teren.

Incidente similare au avut loc și în trecut. De exemplu, în 2020, ploile abundente au provocat o alunecare de teren la o mină de jad din Hpakant, provocând moartea a peste 160 de persoane. Un dezastru asemănător a avut loc în aceeași zonă în 2021.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`