O adolescentă s-a sinucis aruncându-se de pe un mall, ucigând și o tânără care trecea întâmplător prin zonă

O adolescentă s-a sinucis aruncându-se de pe un mall, ucigând și o tânără care trecea întâmplător prin zonă
Foto simbol: Pixabay

Două persoane au murit în orașul japonez Yokohama, după ce o adolescentă s-a sinucis aruncându-se de pe un centru comercial, lovind un pieton care se afla dedesubt, potrivit BBC.

Anul trecut, 513 copii și-au luat viața în Japonia

Liceanca de 17 ani a sărit de pe o clădire dintr-un cartier comercial aglomerat, ucigând o femeie de 32 de ani care ieșise cu prietenii ei sâmbătă seara.

Cele două au fost transportate imediat la spital, unde fata a murit o oră mai târziu. Femeia a murit și ea la scurt timp după.
Nu este clar de ce s-ar fi sinucis, deși mai mulți tineri sub 18 ani din Japonia se sinucid pe data de 1 septembrie – chiar înainte de noul trimestru școlar – decât în ​​orice altă zi, potrivit statisticilor oficiale.

Anul trecut, 513 copii și-au luat viața în Japonia, „problemele școlare” fiind citate ca fiind cel mai frecvent motiv. Elevii care nu doresc să se întoarcă la școală sunt cunoscuți ca futoko sau „oameni care nu merg la școală”.

Principalele motive pentru care acești futoko evită școala includ circumstanțele familiale, problemele personale cu prietenii și agresiunea, conform unui sondaj anterior realizat de Ministerul Educației.

În Japonia a crescut numărul sinuciderilor în rândul adolescenților

În ultimii ani, autoritățile și organizațiile media au încercat să sensibilizeze publicul cu privire la provocările cu care se confruntă elevii în această perioadă a anului.

Radiodifuzorul public japonez, NHK, de exemplu, a lansat o campanie pe Twitter numită „în noaptea de 31 august”.
Cel mai recent incident din Yokohama reflectă un episod similar din 2020, când un băiat de 17 ani a sărit de pe acoperișul unui centru comercial, ucigând o studentă de 19 ani într-un cartier aglomerat din Osaka.

La acea vreme, băiatul a fost acuzat postum de omor din culpă, ceea ce înseamnă că familia lui datora despăgubiri familiei victimei pe care a ucis-o. Cu toate acestea, acuzația a fost retrasă la scurt timp după aceea.

Până acum, autoritățile nu au indicat nicio vinovăție cu privire la decesele de sâmbătă seara.
În timp ce rata sinuciderilor din Japonia scade lent în rândul populației generale, aceasta crește în rândul tinerilor japonezi.
Japonia este singura țară din G7 în care sinuciderea este principala cauză de deces pentru adolescenți.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:42 - Ce reacție a avut un turist polonez după ce a văzut zăpadă pe Transfăgărășan: „Cred că a fost cea mai bună idee pe care am avut-o în vacanţă”
21:30 - IPS Teodosie: Femeia să nu se roage în pielea goală! Să se roage îmbrăcată cuviincios şi cu capul acoperit (VIDEO)
21:24 - Cum a fost păcălită Oana Roman de angajații unei firme care verifică centrale termice: „Să vă povestesc despre niște escroci și vă recomand să vă feriți de ei cât puteți”
21:10 - Ce măsuri vor lua autoritățile din Grecia pentru a reduce supraturismul. Ce a decis Guvernul de la Atena
20:59 - Ozana Barabancea, înșelată cu cea mai bună prietenă: „Pe el l-am iertat, dar pe ea, nu”
20:52 - Ministrul Sebastian Burduja, despre zona județului Galați: Toți consumatorii din zona afectată de inundații sunt alimentați cu energie electrică. Suntem pregătiți să intervenim, dacă vremea se înrăutățește (VIDEO)
20:45 - Ce le-a promis un poștaș din Vaslui locuitorilor din comunele afectate de inundații: „Merg să le duc pensia bătrânilor”
20:31 - Ce măsuri a luat Guvernul până acum în sprijinul comunităților afectate de inundații. Explicațiile lui Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării (VIDEO)
20:19 - A început „mica recalculare”. Marius Budăi a anunțat ce adeverinţe se iau în calcul. Ce detaliu important mai trebuie să știe pensionarii
20:07 - De unde a luat naștere expresia „ai carte, ai parte”? Foarte puțini români o folosesc în mod corect