Deși majoritatea nutriționiștilor scot cafeaua din dieta zilnică, pe motiv că face rău sănătății, englezul Glen Matten arată că studiile din ultimii ani au demonstrat că ea face mai mult bine decât rău.
Acesta precizează totuși că nu recomandă cafeaua femeilor însărcinate sau celor care alăptează, celor care suferă de anxietate sau insomnie, au hipertensiune arterială sau osteoporoză, scrie Huffington Post.
Iată cinci motive pentru a bea cafea:
1. Reduce riscul de diabet de tip 2 – Consumul de cafea s-ar putea asocia cu un risc mai mic de diabet de tip 2 (diabet gras sau de maturitate, neinsulino-dependent), potrivit unor studii recente.
2. Contribuie la hidratarea corpului – Este fals să credem că băuturile, printre care cafeaua, au efect diuretic şi nu hidratează corpul. Fiecare ceaşcă de cafea băută contribuie la acoperirea nevoilor zilnice de hidratare.
3. Previne îmbătrânirea cerebrală – Numeroase studii au arătat cum consumul de cafea îmbunătăţeşte imunizarea faţă de bolile legate de degenerescenţa neuronilor, cum ar fi bolile Alzheimer sau Parkinson.
4. Este un foarte bun antioxidant – Greşeala clasică este confuzia dintre cafea şi cafeină. Cafeaua este un produs natural cu calităţi antioxidante.
5. Este un protector al ficatului – Fiind un detoxifiant deosebit, cafeaua ajută la eliminarea toxinelor, contribuind astfel la scăderea riscului de boli de ficat, cum ar fi ciroza sau cancerul.