Număr record de noi infectări cu coronavirus în Israel la câteva zile după instituirea carantinei

Număr record de noi infectări cu coronavirus în Israel la câteva zile după instituirea carantinei
Foto: Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACAPRESS.C

Numărul cazurilor noi de îmbolnăvire cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2 a atins miercuri un nivel record în Israel, la câteva zile după ce în întreaga ţară a fost instituită carantina, informează agenția de știri DPA.

Numărul de decese cauzate de noulcoronavirusde tip SARS-CoV-2 în lume a depășit 976.124, numărul de cazuri de infectare confirmate este de peste 31milioane822de mii.

Israel a raportat în ultimele 24 de ore 6.667 de noi cazuri de infecție cu Covid-19

Conform reprezentanțilorMinisterului Sănătăţii,în ziua precedentă au fost înregistrate 6.861 de cazuri noi de infectare cu virusul Covid-19.

Ultimul record a fost consemnat săptămâna trecută, când în decurs de 24 de oreau fost confirmate 5.533 de cazuri.

De la începutul pandemiei de coronavirus, înIsraelau fost confirmate în total 200.041 de cazuri de infecţii şi 1.316 de decese provocate de malaria respiratorie.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 59.159 de teste PCR de identificare a infecției cu noul virus ucigaș, ceea ce înseamnă o rată de pozitivare de 11,6%, aceeaşi din ziua precedentă.

În Israel, carantina a început vineri, în ajunul Anului Nou Evreiesc. În contextul sărbătorii naționale, mare parte dintre israelieni au făcut rabat de la regulile impuse de autoritățile competente, unii sărbătorind cu o noapte mai devreme împreună cu familiile lărgite, alţii luând cine festive cu prieteni sau rude care locuiesc în apropiere.

Pe parcursul sărbătorilor evreieşti tradiţionale, israelienilor li se cere să nu se îndepărteze la o distanţă mai mare de 1 km de casă, exceptând deplasările la lucru, pentru cumpărarea de produse esenţiale sau pentru a face sport.

Israel a impusmăsuri parţiale de carantină

La începutul lunii septembrie,Israelul a impus măsuri parţiale de carantină în contextul creșterii numărului cazurilor de coronavirus la nivel național.

Ronii Gamzu a catalogat situația drept un ”moment crucial” al țării, în condițiile raportării zilnice a 3.000 de cazuri noi, la o populaţie de nouă milioane de locuitori.

Acesta a mai acuzat creşterea apatiei faţă de măsurile de distanţare socială în rândul minorităţii arabe şi a ratei ridicate de infecţii cu COVID-19 în comunităţile de evrei ultra-ortodocşi, care trăiesc în comunităţi strânse.

„Vă rog, fără nunţi acum, fără reuniuni de masă…nicăieri. Sunt oraşe înIsraelcare vor fi plasate în carantină şi închise, în următoarele săptămâni, care se vor confrunta cu dificultăţi economice, sociale şi personale”, a spus Gamzu, conform agenției de știriReuters.

Pe data de 3 septembrie, Guvernul israelian a aprobat plasarea în carantină a unor „oraşe roşii”, unde ratele de infectare cu SARS-CoV-2 sunt ridicate. Aproximativ 30 de comunităţi, majoritatea arabe sau cu evrei ultra-ortodocşi, au fost incluse în această categorie.

Printre orașele care au fost incluse în zona roșie se numără șiorașul Nazareth.Primăria a anunţat că acest lucru s-a făcut în mod nedrept, locuitorii nu au respectat măsurile de restricţie, organizând petreceri pentru nunţi şi recepţii acasă, reunind sute de oameni pentru evenimente.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`