„Nu pot spune că susțin tot planul”, a spus șeful NATO despre ideile lui Zelenski. Iar cancelarul german Olaf Scholz e pregătit să facă orice ca să oprească războiul

„Nu pot spune că susțin tot planul”, a spus șeful NATO despre ideile lui Zelenski. Iar cancelarul german Olaf Scholz e pregătit să facă orice ca să oprească războiul
Sursa Foto: Facebook/Володимир Зеленський

Mark Rutte, secretarul general NATO, pare că încearcă să-l readucă cu picioarele pe pământ pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski, după ce acesta și-a prezentat „Planul Victoriei” în Rada Supremă, relatează Reuters.

Planul de victorie al lui Zelenski n-a reușit să-i convingă de tot pe aliați

Șeful NATO, Mark Rutte, a declarat că „planul de victorie” prezentat miercuri de președintele ucrainean Volodimir Zelenksi este un semnal bun, dar că nu poate să-l susțină în ansamblu.

„Desigur, este un semnal puternic de la Zelenksi și echipa sa că au conceput acest plan… Asta nu înseamnă că pot spune că susțin întregul plan, asta ar fi puțin dificil pentru că sunt multe probleme pe care trebuie să le înțelegem mai bine”, a spus el.

Reacția șefului NATO vine la scurt timp după ce cancelarul german Olaf Scholz nu numai că nu a comentat în niciun fel „planul victoriei” lui Zelenski, dar a declarat în Bundestag că este pregătit inclusiv să discute cu președintele Vladimir Putin despre pace.

Zelenski de altfel s-a plâns în timpul discursului său în parlamentul ucrainean că „auzim cuvântul „negocieri” de la parteneri.
Volodimir Zelenski, le-a prezentat parlamentarilor ucraineni „Planul Victoriei”, spunând că acesta conține cinci puncte principale care se bazează pe aliații Kievului, inclusiv o invitație necondiționată de a adera la NATO și un sprijin specific pentru arme.

La schimb, el a oferit un rol occidental în dezvoltarea resurselor minerale naturale ale Ucrainei și a spus că trupele ucrainene ar putea spori securitatea NATO și ar putea înlocui unele dintre forțele americane din Europa.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:49 - ELena Lasconi: „Eu nu mă bazez pe PNL-ul lui Ciucă și Iohannis” / „Îmi doresc o guvernare de dreapta împeună cu PNL și UDMR, dar dragoste cu sila nu se poate”
21:31 - Elena Lasconi: Ciolacu și Ciucă, vinovați în egală măsură pentru banii aceștia pe care i-a pierdut acum Guvernul. Au pus din pix niște persoane, care nu erau profesioniste, în fruntea companiilor de stat (VIDEO)
21:29 - Alegătorii din statul american Georgia au mers la urne în număr record. Unul din șapte georgieni a decis deja cine vrea să-i fie președinte
21:28 - Elena Lasconi: Sunt câteva zeci de politicieni care au luat pe persoană fizică România
21:24 - Mihaela Bilic, sfaturi pentru sezonul friguros. „Degeaba luăm suplimente, riscăm să..”
21:19 - Elena Lasconi (USR): „Este o normalitate ca banii să ajungă la Primăria Capitalei și de acolo să fie distribuiți către sectoare”
21:00 - Puiul de hipopotam pigmeu care a devenit viral, Moo Deng, i-a inspirat pe cofetari care-și botează prăjiturile cu numele acestuia
20:58 - Ministrul Radu Oprea, după ce Comisia Europeană a propus suspendarea parțială a plăților din PNRR: Nicio sumă nu este pierdută. Suspendat nu înseamă pierdut (VIDEO)
20:37 - Ministrul Economiei, Radu Oprea: “Cu certitudine, taxele nu vor crește anul viitor” (VIDEO)
20:36 - Obiecte în valoare de un milion de euro, găsite și postate pe site-ul Poliției. Autoritățile cer persoanelor păgubite să și le recunoască