NU MAY POATE: Răspunsul tranșant al UE, după ce Parlamentul britanic a mandatat premierul SĂ RENEGOCIEZE acordul pentru Brexit cu Bruxelles-ul

NU MAY POATE: Răspunsul tranșant al UE, după ce Parlamentul britanic a mandatat premierul SĂ RENEGOCIEZE acordul pentru Brexit cu Bruxelles-ul
sursă foto: The Independent

Câteva dintre cele mai importante figuri din Uniunea Europeană au respins ferm orice fel de renegociere cu Marea Britanie pe tema acordului pentru Brexit, la doar câteva minute după votul din Parlamentul britanic, care a mandatat-o pe premierul May să caute noi concesii din partea Bruxelles-ului, scrie The Independent.

Așadar, după victoria lui Theresa May din Camera Comunelor, răspunsul Uniunii Europene a venit aproape imediat. Purtătorul de cuvânt al lui Donald Tusk, președintele Consiliului European, a spus că „acordul de retragere nu poate fi renegociat”.

Guy Verhofstadt, negociatorul șef al Brexit din Parlamentul European, a spus că nu există „nicio majoritate care să redeschidă sau să dilueze” acordul.

Ba mai mult, Emmanuel Macron, președintele Franței, a întărit și el aceste declarații, afirmând că acordul „nu este renegociabil”.

Nu în ultimul rând, Guvernul irlandez a consfințit ceea ce pare a fi cea mai mare criză politică din Marea Britanie a ultimei jumătăți de veac, explicând că „cea mai potrivită cale pentru a ne asigura de o retragere ordonată este ratificarea actualei înțelegeri”.

Declarațiile liderilor europeni, nuanțate de Executivul irlandez, vin în contextul în care Parlamentul din Regatul Unit a madatat-o pe Theresa May, premierul din arhipelag, să încerce renegocierea acordului de retragere din UE cu liderii statelor membre. Liderul din Downing Street a supraviețuit unui șir lung de provocări din partea opoziției, care a cedat în cele din urmă și i-a încredințat premierului șansa de a renegocia acordul de divorț, care ar trebui să consfințească retragerea efectivă la 29 martie 2019 – deși acest termen pare cel puțin optimist în condițiile date.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:00 - Ministrul Veștea (PNL), întrebat dacă se menține coaliția cu PSD și după alegeri: „Eu sunt născut în aceeași zi cu Nostradamus și nu sunt în măsură să vă dau o astfel de soluție. Românii decid” (VIDEO)
22:30 - Arafat, despre ploile torențiale: Consecințele de până acum nu sunt grave / Deja în județul Galați avem 3.500 de persoane evacuate. Vreo 260 au refuzat evacuarea și fac asta pe propria răspundere (VIDEO)
22:07 - Ministrul Mircea Fechet: Debitul Dunării nu are o creștere care să ne surprindă / Galațiul rămâne sub cod roșu / Am mers mai bine de 1000 de km să mă asigur că autoritățile sunt pregătite (VIDEO)
21:45 - Cum răspunde ANM criticilor că a exagerat cu avertismentele privind furtuna. Georgescu: S-a ținut cont de toate fenomenele meteo. Maximele termice vor în unele zone cu 15 grade mai scăzute (VIDEO)
21:08 - George Simion spune că Becali ar putea fi printre candidaţii AUR: Îl iau pentru că aduce voturi. A învăţat unele lucruri. Nu merge degeaba la mănăstiri, la biserici
20:45 - Probleme în traficul din București din cauza furtunii: Mijloace de transport, blocate la Podul Grozăveşti (VIDEO)
20:18 - Extrema dreaptă a câștigat alegerile parlamentare din Austria, arată primele estimări. Cancelarul Karl Nehammer și-a recunoscut înfrângerea
19:44 - Ion Iliescu: „Am un zâmbet de Dacie, un zâmbet industrial, cu patru viteze” / Secretul longevității sale și mesajul lui pentru români în prag de alegeri
19:32 - PSD organizează consultări cu sindicatele și patronatele pe tema programului de guvernare
19:06 - Trei cutremure, duminică, în România. Ultimul s-a produs în Brăila. Ce magnitudini au avut