Noul traseu al imigranților spre vestul Europei: Ungaria a ieşit de pe harta migraţiei spre Occident (VIDEO)

Noul traseu al imigranților spre vestul Europei: Ungaria a ieşit de pe harta migraţiei spre Occident (VIDEO)

Traseul imigranţilor care încearcă să ajungă în vestul Europei s-a modificat ca urmare a demersului oficialilor de la Budapesta de a ridica garduri anti-refugiați la frontierele cu Serbia și Croația.

Totodată, după închiderea frontierei verzi cu Croaţia, s-a decis reintroducerea temporară a controalelor la graniţa cu Slovenia, pentru ca imigranţii care sunt direcţionaţi acum către această ţară să nu ajungă din nou în Ungaria.

Astfel, Slovenia a devenit noul punct de trecere spre Occident. Mai mult de 12.600 de imigranți din Orientul Mijlociul au luat cu asalt această țară în numai 24 de ore. Un record ce depășește limitele din luna septembrie din Ungaria., scrie France24.

Purtătorul de cuvânt al guvernului de la Budapesta, Zoltan Kovacs, a declarat că măsurile luate la frontierele de sud ale Ungariei pentru stoparea fluxului migraţionist funcţionează şi vor rămâne în vigoare atâta timp cât va fi nevoie, iar autorităţile urmăresc în continuare cu atenţie evoluţiile situaţiei din ţările vecine.

Conform ONU, până acum, peste  600.000 de imigranți, în special din Siria, Irak și Afganistan, au luat drumul Europei.

Rutele imigranților care vin în Europa

 

Consilierul pentru probleme de securitate al premieruui ungar, György Bakondi, a declarat ieri într-o conferinţă de presă că de la sfârşitul săptămânii trecute şi până în prezent nu a mai intrat nici un imigrant în Ungaria dinspre Croaţia ca urmare a măsurilor luate de autorităţi în noaptea de vineri spre sâmbătă, când şi ultimul spaţiu din gardul de la frontiera verde a fost închis şi au fost introduse controale stricte la punctele oficiale de trecere a graniţei comune.

În cursul zilei de duminică, au fost depistaţi doar 41 de imigranţi ilegali, însă la graniţa cu Serbia, unde grupuri mai mici de oameni încearcă în fiecare zi să pătrundă în ţară prin breşe făcute în gardul de sârmă ghimpată.

– See more at: http://www.romania-actualitati.ro/ungaria_a_iesit_de_pe_ruta_migratiei_spre_vestul_europei-82116#sthash.w2dhqMrx.dpuf

Urmăriți B1TV.ro și pe
`