Noul președinte al SUA, Joe Biden, va depune jurământul în fața a zeci de mii de steaguri. Detalii despre inaugurarea atipică

Noul președinte al SUA, Joe Biden, va depune jurământul în fața a zeci de mii de steaguri. Detalii despre inaugurarea atipică
sursa foto: twitter

În loc de mulțimile patriotice care umple de obicei străzile în Ziua Inaugurării, președintele ales Joe Biden va depune jurământul în fața a sute de mii de steaguri americane înfipte în pământ.

Comitetul inaugural prezidențial a plantat peste 191.500 de steaguri americane, menite să reprezinte poporul american care nu poate participa la inaugurarea lui Biden, din caua pandemiei COVID-19.

Marți, comitetul a luminat steagurile, concentrate în 56 de stâlpi pentru a reprezenta cele 50 de state și teritoriile SUA, într-o ceremonie care a durat aproximativ 46 de secunde – în onoarea lui Biden, care săptămâna aceasta va deveni cel de-al 46-lea președinte al Statelor Unite. Afișajul reflectă „angajamentul nostru față de un eveniment inclusiv și sigur de care toată lumea se poate bucura de acasă”, a spus comitetul.

Inaugurarea lui Biden avea să fie deja unică, având în vedere pandemia. Așadar, președintele ales i-a descurajat pe susținători să participe pentru siguranța lor.

Apoi, insurecția din această lună la Capitolul SUA a sporit îngrijorările de securitate, deoarece oficialii federali au avertizat că extremiștii sunt mai încurajați de evenimentele violente din 6 ianuarie pentru a efectua propriile atacuri în Ziua Inaugurării și pe tot parcursul anului 2021.

Inaugurarea lui Biden va fi mult mai intimă decât este obișnuit pentru o inaugurare prezidențială. Comitetul mixt al congresului pentru ceremoniile inaugurale a declarat în decembrie că ceremonia va semăna mai mult cu un discurs despre statul Uniunii, pentru care membrii Congresului și președintele pot invita un număr limitat de invitați.

Totuși, multe vedee precum Lady Gaga, Jennifer Lopez și Garth Brooks sunt așteptați să cânte miercuri.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`