Noul ambasador al lui Vladimir Putin pentru tigri este fost ministru de externe al Austriei

Noul ambasador al lui Vladimir Putin pentru tigri este fost ministru de externe al Austriei
Karin Kneissl a fost ministru de externe al Austriei în perioada 2017-2019. Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Maksim Konstantinov

Karin Kneissl, fost ministru de externe al Austriei, revine în arena diplomatică și va conduce un proiect de suflet pentru președintele Rusiei, relatează Politico.

Karin Kneissl este noul ambasador al lui Vladimir Putin pentru tigri

Kneissl va prelua un rol de ambasador pentru protejarea tigrilor siberieni din Rusia, anunță agenția publică de presă rusă RIA Novosti. Fosta diplomată austriacă va ajuta Amur Tiger Center, o organizație de conservare înființată la inițiativa președintelui Vladimir Putin, pe zona de afaceri internaționale.

„Are o mulțime de experiență – și anume experiența europeană de tratare a naturii, de restabilire a ceea ce s-a pierdut, și înțelege ca nimeni alta cât este de dificil și ce eforturi mari depune Federația Rusă”, a declarat directorul centrului pentru RIA Novosti.

Kneissl, care la nunta ei a dansat cu Vladimir Putin, nu își dorește numai să apere speciile aflate în pericol – a fost o susținătoare vocală a Rusiei, noua ei casă, pe scena internațională.

Fostul ministru de externe al Austriei s-a mutat în Rusia

Diplomata a condus Ministerul de externe al Austriei în perioada 2017-2019, din partea Partidului Libertății. Nunta sa din vara anului 2018 a ajuns în luminile reflectoarelor internaționale nu numai pentru că a participat și Vladimir Putin, dar și pentru că președintele rus a dansat un vals cu mireasa. Kneissl, pe atunci șefă a diplomației austriece, i-a făcut și o reverență liderului de la Kremlin.

În anul următor, Partidul Libertății a fost zguduit de scandalul amestecului rusesc, iar miniștrii săi, inclusiv Karin Kneissl, au fost dați afară de la guvernare.

Totuși, rușii i-au oferit lui Kneissl șansa la o nouă viață: a devenit o prezență constantă la RT, postul internațional de știri pe care îl susține Kremlinul, iar în 2021 a intrat în conducerea Rosneft, o companie petrolieră de stat.

Anul trecut, Kneissl s-a mutat în Rusia pentru a conduce un think tank în orașul de origine al lui Putin, Sankt Petersburg.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`